Αυτές είναι οι ομάδες με τα περισσότερα γκολ στην Ευρώπη

Αυτές είναι οι ομάδες με τα περισσότερα γκολ στην Ευρώπη

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Η Αταλάντα συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο καμπιονάτο και να σκοράρει κατά ριπάς. Η ομάδα του Τζιανπιέρο Γκασπερίνι, μετά τα έξι τέρματα που σημείωσε απέναντι στην Μπρέσια (6-2), έφτασε τα 93 στη Serie A και σημείωσε πολλά ρεκόρ.

Τα τελευταία 60 χρόνια στην κορυφαία κατηγορία της Ιταλίας, μόνο η Νάπολι (2016-17) είχε πετύχει περισσότερα από 93 γκολ (94 σε 38 αγώνες). 

 

Με αφορμή την «μηχανή των γκολ» της ομάδας από το Μπέργκαμο, το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, παρουσιάζει τα... μεγάλα κανόνια της ιδιαίτερης - λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού- φετινής χρονιάς.

 

Τα 93 τέρματα σε ένα πρωτάθλημα, μπορεί να φαίνονται εξωπραγματικά αλλά η Αταλάντα, που θα δώσει ακόμη πέντε αγώνες στο καμπιονάτο, δεν κατέχει την πρώτη θέση στη συγκεκριμένη λίστα.

iutyhrtew

 

Στην κορυφή, βρίσκεται η Σάλτσμπουργκ που έχει σημειώσει 110 τέρματα σε 32 αγώνες. Ακολουθεί η Μπάγερν Μονάχου με 100 τέρματα σε 34 αγώνες, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στην 4η θέση με 91 γκολ σε 35 αναμετρήσεις κι ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της Premier League.   

Στην Super League, ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έχει πετύχει τα περισσότερα τέρματα. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σημειώσει 68 γκολ και βρίσκονται στην 12η θέση της λίστας μαζί με τον Άγιαξ.  

fresdawsqa

    

Αναλυτικά οι ομάδες με τα περισσότερα γκολ στην «γηραιά ήπειρο»: 

 

Αυστρία, Σάλτσμπουργκ, 110 

Γερμανία, Μπάγερν Μονάχου, 100

Ιταλία, Αταλάντα, 93

Αγγλία, Μάντσεστερ Σίτι, 91

Σκωτία, Σέλτικ, 89

Ισπανία, Μπαρτσελόνα, 80

Ουκρανία, Σαχτάρ, 76

Γαλλία, Παρί Σεν Ζερμέν, 75

Τουρκία, Τραμπζονσπόρ, 71 

Τσεχία, Σλάβια Πράγας, 69

Σερβία, Παρτιζάν, 69

Ολλανδία, Άγιαξ, 68

Ελλάδα, Ολυμπιακός, 68

Πορτογαλία, Πόρτο - Μπενφίκα, 65

Ελβετία, Γιουνκ Μπόις, 65

Κροατία, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, 60

Loader