Aυτή είναι η μεγαλύτερη και ψηλότερη κρεμαστή κατασκευή στον κόσμο

Aυτή είναι η μεγαλύτερη και ψηλότερη κρεμαστή κατασκευή στον κόσμο

Έθεσε ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες με μήκος περίπου 630 μέτρα

Στο σταυροδρόμι της δυτικής Ασίας και της ανατολικής Ευρώπης, η Γεωργία, μόλις ανέβασε τον πήχη όσον αφορά την ανεπίσημη αναζήτηση της παγκόσμιας κυριαρχίας στην κατηγορία των εντυπωσιακών κρεμαστών γεφυρών με γυάλινο δάπεδο, όταν συνεργάστηκε με την εταιρεία Kass Group με έδρα τη Γεωργία για την κατασκευή μιας γυάλινης γέφυρας 240 μέτρων.

Γέφυρα διαμάντι Γεωργία

Όταν άνοιξε, η Bach Long -που βρίσκεται στα αγροτικά υψίπεδα του βορειοδυτικού Βιετνάμ- έθεσε ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, με μήκος περίπου 630 μέτρα και ύψος σχεδόν 152 μέτρα πάνω από το επίπεδο του εδάφους.

Γέφυρα διαμάντι Γεωργία

Στο υψηλότερο σημείο στη μέση της γέφυρας, ο όμιλος Kass Group κατασκεύασε ένα πλήρως λειτουργικό, πολυεπίπεδο μπαρ σε σχήμα διαμαντιού που προσφέρει πανοραμική θέα στο φαράγγι Dashbashi, ένα εθνικό μνημείο της Γεωργίας, αναφέρει το CNN Travel. Το μοναδικού σχήματος μπαρ έχει και ένα μυστικό. Κοιτάξτε προσεκτικά και θα δείτε ότι το διαμαντένιο σχήμα του μιμείται το γύρω τοπίο.

Ολόκληρη η δομή, συμπεριλαμβανομένης της κρεμαστής γέφυρας και του μπαρ, χρειάστηκε τρία χρόνια για να κατασκευαστεί με κόστος περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια. Κατασκευασμένη κυρίως από χάλυβα και γυαλί για να μεγιστοποιήσει τη θέα και να συμπληρώσει το περιβάλλον της, η δομή έχει θέα σε ένα πλούσιο φυσικό τοπίο, καταρράκτες και σπήλαια.

Μπορεί να υπάρχει ακόμη και ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες στο μέλλον της, καθώς το CNN αναφέρει ότι φέρεται να έχουν υποβληθεί στατιστικά στοιχεία προς εξέταση σε μια προσπάθεια να οριστεί επίσημα το μπαρ ως η μεγαλύτερη και ψηλότερη κρεμαστή κατασκευή στον κόσμο.

 

Γέφυρα διαμάντι Γεωργία

«Στόχος ήταν να δημιουργήσουμε μια ακραία, συναρπαστική και αξέχαστη στιγμή που θα διεγείρει και τις πέντε αισθήσεις των επισκεπτών και θα καταφέρει να μείνει αποτυπωμένη στη μνήμη τους», δήλωσε πέρυσι στην εβδομαδιαία εφημερίδα Georgian Journal ο Tomer Mor Yosef από την Kass Group.

Οι ιθύνοντες ευελπιστούν ότι η θεαματική γέφυρα θα προσελκύσει περισσότερους τουρίστες στην περιοχή, που θεωρείται ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά μνημεία της Γεωργίας.

Η έναρξη λειτουργίας της γυάλινης γέφυρας στη Γεωργία έγινε την ίδια εβδομάδα που η χώρα απέσυρε όλες τις εναπομείνασες απαιτήσεις εισόδου του covid-19 για τους διεθνείς επισκέπτες, επιστρέφοντας στην προ της πανδημίας συνοριακή πολιτική της.

 

Πηγή

Loader