Αυτή είναι η νέα, επικίνδυνη μόδα στο Tik Tok

Αυτή είναι η νέα, επικίνδυνη μόδα στο Tik Tok

Photo by Olivier Bergeron from Pexels

Χρήστες της εφαρμογής Tik Tok από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο αποκάλυψαν πως αγοράζουν υπεροξείδιο του υδρογόνου -έναν από τους δραστικούς λευκαντικούς παράγοντες που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα λεύκανσης δοντιών- και εφαρμόζουν τη χημική ουσία απευθείας στα δόντια τους για να επιτύχουν ένα πιο φωτεινό χαμόγελο.

Το viral βίντεο μιας 18χρονης που ξεκίνησε την επικίνδυνη μόδα

Μεταξύ αυτών και η 18χρονη Κλόντια από το Εσεξ, της οποίας το βίντεο στο Tik Tok έχει συγκεντρώσει σχεδόν 3.000.000 προβολές. Η έφηβη αγόρασε ένα μπουκάλι υπεροξειδίου του υδρογόνου από το eBay και χρησιμοποίησε μια μπατονέτα για να εφαρμόσει το υγρό απευθείας στα δόντια της για ένα λεπτό.

Το μπουκάλι περιείχε 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου -30 φορές το ποσό που επιτρέπεται σε προϊόντα λεύκανσης δοντιών χωρίς ιατρική συνταγή. Ωστόσο, η Κλόντια αδιαφόρησε για τους πιθανούς κινδύνους, λέγοντας στο βίντεό της: «Εάν είστε οδοντίατρος, μη μου πείτε ότι αυτό είναι λάθος, σώστε με από τη θλίψη μου, η ζημιά έχει ήδη γίνει». Αργότερα, επισήμανε πως ορισμένα προϊόντα λεύκανσης δοντιών στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν έως και 14% υπεροξείδιο του υδρογόνου στα προϊόντα τους και επέμεινε ότι δεν ενθαρρύνει άλλους χρήστες να χρησιμοποιήσουν την ίδια μέθοδο με εκείνη. Είπε, επίσης, ότι ήταν ευχαριστημένη με τα αποτελέσματα της οικιακής διαδικασίας. «Μετά από 4 ημέρες, έπρεπε να σταματήσω να το χρησιμοποιώ γιατί λειτούργησε τόσο καλά, οπότε σταματήστε να σπαταλάτε τα χρήματά σας σε λευκαντικά προϊόντα».

DIY οδοντοστοιχία

Τώρα, μια άλλη TikToker έγινε viral επειδή μοιράστηκε τη «λύση»της για τα δόντια που της λείπουν – χρησιμοποιώντας πλαστικό!

«Δεν είμαι πλούσια, για $ 15, μπορώ να φτιάξω ολόκληρα δόντια… εάν λείπει ένα ή δύο δόντια και δεν έχετε τα χρήματα για να πάτε στον οδοντίατρο, αυτές οι χάντρες από την Amazon θα αλλάξουντη ζωή σας », λέει η @gyspytrax σε ένα από τα βίντεό της.

Σε μια άλλη δημοσίευση, δείχνει πώς χρησιμοποιεί τις χάντρες, θερμαίνοντάς τις σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και μορφοποιώντας τις κάνει εφαρμογή στην οδοντοστοιχία της.

Loader