Αυτή είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει-μάλλον-τη Γιουροβίζιον 2023

Αυτή είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει-μάλλον-τη Γιουροβίζιον 2023

Σε περίπτωση που η Ουκρανία δεν μπορέσει να διοργανώσει τον διαγωνισμό

Το BBC συμφωνα με ξένα δημοσιεύματα άρχισε ήδη να σχεδιάζει τη φιλοξενία του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Γιουροβίζιον 2023 στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε περίπτωση που η Ουκρανία δεν μπορεί να γίνει εκεί η διοργάνωση.

Η δεύτερη θέση που έλαβε στον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον έδωσε στο Ηνωμένο Βασίλειο την ευκαιρία να ονειρεύεται τη διοργάνωση του 2023 στη χώρα της. 

Σήμερα όμως αυτό αλλάζει αφού έρχεται επίσημη επιβεβαίωση που αναφέρει ότι σε περίπτωση που η Ουκρανία λόγω του πολέμου με την Ρωσία δεν μπορέσει να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό η χώρα που θα αναλάνει τη διοργάνωση της Γιουροβίζιον το 2023 θα είναι το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Ο πρόεδρος του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Ισπανίας έχει επιβεβαιώσει την είδηση ότι δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο θα φιλοξενήσει τη Eurovision εάν η Ουκρανία δεν μπορεί. Να θυμίσουμε ότι η Ισπανία φέτος ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί και κατέλαβε την 3η θέση. 

Ο Jose Manuel Perez Tornero είπε: «Δεν θέλουμε να μείνουμε απλά στο καλό αποτέλεσμα. Θα βγούμε για να κερδίσουμε την επόμενη φορά. Μας ενδιέφερε επίσης να διοργανώσουμε τη Eurovision 2023. Αλλά αν η Ουκρανία παραιτηθεί, θα είναι το BBC που θα το οργανώσει».

Η Γλασκώβη μάλιστα στη Σκωτία έχει οριστεί ήδη ως η πόλη που θα φιλοξενήσει την εκδήλωση, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Ο Sam Ryder φετινός εκπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου ρωτήθηκε πρόσφατα αν θα ήταν πρόθυμος να το δοκιμάσει ξανά την επόμενη χρονιά. 

Ο Σαμ σχολίασε: «Θέλω απλώς να το ζήσουν περισσότεροι άνθρωποι… Όσο περισσότεροι το κάνουν, τόσο περισσότερο θα εδραιωθεί στη ζωή του Ηνωμένου Βασιλείου ότι η Eurovision είναι κάτι που είμαστε τόσο τυχεροί που έχουμε». Ερωτηθείς εάν θα βοηθούσε να βρεθεί ο επόμενος υποψήφιος που θα φέρει τη σημαία για το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Sam απάντησε: "Φυσικά! Και το ρωτάς".

Πηγή

Loader