Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα τροχονόμος της Πιάτσα Βενέτσια στη Ρώμη

Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα τροχονόμος της Πιάτσα Βενέτσια στη Ρώμη

Η Κριστίνα Κορμπούτσι είναι η πρώτη γυναίκα τροχονόμος που ανεβαίνει στην ιστορική εξέδρα της Πιάτσα Βενέτσια της Ρώμης.

«Είναι μια μεγάλη ευθύνη. Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έκανα την τροχονόμο. Είχα βάλει υποψηφιότητα και για άλλους ρόλους, που δεν είχα σχέση με την τροχαία, αλλά όταν σκέφτηκα ότι ίσως αναγκαστώ να αποχωριστώ τη στολή, κατάλαβα ότι αυτή η δουλειά με διασκεδάζει. Μιλάς με πολλά άτομα, ο κόσμος χαμογελά, όταν με βλέπουν οι γυναίκες οδηγοί φαίνονται χαρούμενες. Υπάρχει γυναικεία αλληλεγγύη και πολλές με ενθαρρύνουν». Αυτά δήλωσε η Κριστίνα Κορμπούτσι, η πρώτη γυναίκα τροχονόμος που ανεβαίνει στην ιστορική εξέδρα της Πιάτσας Βενέτσια της Ρώμης.

Όπως αναφέρει η Guardian, η εξέδρα έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στα τέλη της δεκαετίας του 1920, ώστε να είναι οι τροχονόμοι περισσότερο ορατοί την ώρα που φροντίζουν για την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων. Διαχρονικά, η κίνηση εμβληματική πλατεία της Ρώμης θεωρείται χαοτική.

Τότε, η εξέδρα ήταν φτιαγμένη από ξύλο και τοποθετούνταν στην αρχή της κάθε βάρδιας από τους ίδιους τους τροχονόμους. Πλέον, η εξέδρα σηκώνεται και πέφτει αυτόματα, με το πάτημα ενός κουμπιού.

Οι Ιταλοί συχνά περιγράφουν τους τροχονόμους ως «διευθυντές ορχήστρας» και έγιναν ιδιαίτερα γνωστοί από την ταινία «Il Vigile» του 1960, με τον Αλμπέρτο Σόρντι στον ρόλο ενός τροχονόμου που προκάλεσε το χάος με τις ασυνάρτητες χειρονομίες του. Την εξέδρα είδαμε και στην ταινία του Γούντι Άλεν «Από τη Ρώμη με αγάπη» του 2012.

«Εκεί πάνω νιώθεις πραγματικά σαν να είσαι στο κέντρο της Ρώμης» αναφέρει η 43χρονη Κριστίνα Κορμπούτσι στο «Il Messaggero».

Στους υποψήφιους τροχονόμους κάνει μαθήματα ο Φάμπιο Γκρίλο, τον οποίο χαρακτηρίζουν «μαέστρο» και βρίσκεται πάνω στην εξέδρα από το 2004. «Είναι μια υπέροχη δουλειά. Είμαστε στη μέση αυτής της φανταστικής πλατείας, μέσα από την οποία περνούν οι κάτοικοι της Ρώμης, οι τουρίστες, όλοι. Βλέπεις τα πάντα».

Πηγή

Loader