Αυτή είναι η σημαντική διαφορά στο πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ από αυτό του πρίγκιπα Φίλιππου

Αυτή είναι η σημαντική διαφορά στο πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ από αυτό του πρίγκιπα Φίλιππου

Η μονάρχης πέθανε λόγω γήρατος, όπως έγινε γνωστό χθες

Η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε «ειρηνικά» στις 8 Σεπτεμβρίου στην κατοικία της στο Μπαλμόραλ και το πιστοποιητικό θανάτου της, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, αποκαλύπτει ότι η μονάρχης έφυγε από τη ζωή λόγω γήρατος.

Ωστόσο, το έγγραφο είχε μια σημαντική διαφορά από αυτό του συζύγου της πρίγκιπα Φιλίππου. Στο πιστοποιητικό θανάτου της αναφέρθηκε ο χρόνος όπου απεβίωσε (15:10), ενώ αυτή η λεπτομέρεια δεν είχε αναφερθεί για τον δούκα του Εδιμβούργου παρέλειψε αυτή τη λεπτομέρεια. Το ίδιο ισχύει και για το πιστοποιητικό θανάτου της βασιλομήτωρ, Ελίζαμπεθ Μπόουζ-Λάυον, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2002 σε ηλικία 101 ετών.

Αν και υπήρχε σύγχυση για το εάν το πιστοποιητικό θανάτου της μονάρχη θα κυκλοφορούσε, σύμφωνα με τον νόμο της Σκωτίας του 1965, όλοι οι θάνατοι πρέπει να καταγράφονται εντός επτά ημερών και αυτό περιλαμβάνει την υποβολή πιστοποιητικού θανάτου. Όπως και ο σύζυγός της, η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε από βαθιά γεράματα, και την αιτία θανάτου του Δούκα μοιράστηκε ο επικεφαλής του ιατρικού προσωπικού της οικογένειας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρόγκιπας Φίλιππος λέγεται ότι απεβίωσαν ειρηνικά, ενώ ο Φίλιππος έφυγε από τη ζωή στις 9 Απριλίου 2021. «Ήταν σαν να τον πήρε κάποιος από το χέρι και έφυγε», ανέφερε η Σίφι Γουέσεξ για τον χαμό του δούκα του Εδιμβούργου. Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν έχουν μιλήσει δημόσια για τον θάνατο της βασίλισσας, ωστόσο ο πρίγκιπας Γουίλιαμ μοιράστηκε κάποιες λεπτομέρειες για το τι συνέβη την ημέρα που πέθανε.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας εξήγησε ότι είχε δει πέντε ουράνια τόξα πάνω από το Μπαλμόραλ μετά τον θάνατο της βασίλισσας, ενώ η σύζυγός του, Κέιτ Μίντλετον, πρόσθεσε: «Η Μεγαλειότητά της μας κοιτούσε από ψηλά».

Η βασίλισσα Ελισάβετ διέμενε στη σκωτσέζικη κατοικία της στο Μπαλμόραλ στις 8 Σεπτεμβρίου, όταν η υγεία της επιδεινώθηκε. Την ημέρα που πέθανε, φάνηκαν ουράνια τόξα πάνω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και το Κάστρο του Γουίνδσορ, ενώ ένα άλλο ουράνιο τόξο σχηματίστηκε πάνω από το Westminster Hall την ημέρα πριν οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία.

 

Πηγή

Loader