Αυτή την Πέμπτη η τελετή στη μνήμη του Floyd

Αυτή την Πέμπτη η τελετή στη μνήμη του Floyd

Η κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον αστυνομικό Ντέρεκ Τσόβιν, ο οποίος είχε περασμένο το γόνατο του στο λαιμό του 46χρονου, θα γίνει την Πέμπτη.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλτς σε συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα, η τελετή για την κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ θα γίνει την Πέμπτη.

«Θα είναι ένα σημαντικό γεγονός τόσο για την πόλη της Μινεάπολις και για την πολιτεία της Μινεσότα όσο και για ολόκληρο το έθνος να παρακολουθήσει, τον τρόπο με τον οποίο θα αποδοθούν τιμές για μία ζωή η οποία πάρθηκε μπροστά στα μάτια μας».

Παράλληλα ο κυβερνήτης της Μινεσότα, ανακοίνωσε ότι επεκτείνει την απαγόρευση κυκλοφορίας στην πολιτεία από τις 22:00 το βράδυ μέχρι τις 4:00 τα ξημερώματα.

Η δολοφονία του Φλόιντ έχει ξεσπάσει ένα κύμα οργής στις ΗΠΑ, με ογκώδεις συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις και με σκληρές συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές.

Ο 46χρονος Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος ήταν άοπλος και αφού του πέρασε χειροπέδες στα χέρια, ο αξιωματικός της αστυνομίας Ντέρεκ Τσόβιν του πατούσε τον λαιμό με το γόνατό του με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ο Φλόιντ παρακαλούσε τον αστυνομικό να τον αφήσει να αναπνεύσει. Λίγη ώρα αργότερα, κηρύχθηκε νεκρός σε τοπικό νοσοκομείο, σύμφωνα με τις Αρχές.

Ο Ντέρεκ Τσόβιν και ακόμα τρεις αστυνομικοί απολύθηκαν μετά το περιστατικό. O Τσόβιν συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Με πληροφορίες από CNN

Loader