Αυτό είναι το κίνημα της «Σαρδέλας» στην Ιταλία

Αυτό είναι το κίνημα της «Σαρδέλας» στην Ιταλία

Le Sardine: Ετσι λέγεται το νέο και αυξανόμενο κίνημα στην Ιταλία. Αντίπαλός του ο ακροδεξιός και ξενοφοβικός Ματέο Σαλβίνι και σύμμαχός του τα social media. Αυθόρμητο, απρόβλεπτο, νεανικό και υπερκομματικό, αν και για τους πολιτικούς σχολιαστές, αριστερό. Χαρακτηριστικά που το κάνουν και επικίνδυνο για την «κανονικότητα» της Λέγκας.

Αφορμή στάθηκαν οι περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Ιανουάριο στην Εμίλια Ρομάνια, περιφέρεια που θεωρείται οχυρό της Αριστεράς στην Ιταλία, και υπό τον φόβο της αύξησης της επιρροής της ακροδεξιάς συμμαχίας υπό την ηγεσία του επικεφαλής της Λέγκας, στην περιοχή. Έτσι από όπου περνάει ο Σαλβίνι, οι «σαρδέλες» τον υποδέχονται δεόντως.

Στη Μπολόνια, στη Μόντενα, στη Ρίμινι, στην Πάρμα, χιλιάδες άνθρωποι, νέοι, φοιτητές, εργάτες, υπάλληλοι, ηλικιωμένοι, διαδηλώνουν ταυτόχρονα με τις συγκεντρώσεις του Σαλβίνι, με χάρτινες, πολύχρωμες σαρδέλες στο χέρι, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του, τραγουδώντας το παρτιζάνικο τραγούδι «Bella Ciao» και στριμωγμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο σαν... σαρδέλες.

Πηγή 

Loader