Αυτό είναι το παρόν και το μέλλον των πτήσεων [ΒΙΝΤΕΟ]

Αυτό είναι το παρόν και το μέλλον των πτήσεων [ΒΙΝΤΕΟ]

Η πανδημία θα οδηγήσει σε απώλειες 314 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020 στα αεροπορικά ταξίδια

Η Emirates έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρεία που υπέβαλε σε εξετάσεις αίματος τους επιβάτες μιας πτήσης, πριν ανέβουν στο αεροπλάνο για το προγραμματισμένο ταξίδι τους και τώρα επανέρχεται με ένα βίντεο για το παρόν και το μέλλον των πτήσεων εν μέσω κορωνοϊού.   

Η εταιρεία ανάρτησε στο Twitter ένα βίντεο για τα επιπλέον μέτρα που θα παίρνει. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται check in με μεγάλες αποστάσεις ασφαλείας, σάρωση των επιβατών με θερμικές κάμερες στο αεροδρόμιο, κενές θέσεις μέσα στο αεροπλάνο και πολλές αλλαγές στις παρεχόμενες υπηρεσίες εν πτήσει. 

«Από τον εξοπλισμό προσωπικής προστασίας για το πλήρωμα και τις ομάδες εδάφους μέχρι τις τροποποιημένες υπηρεσίες εν πτήσει, αυξήσαμε τα μέτρα ασφαλείας για τους πελάτες και τους υπαλλήλους μας σε αεροδρόμια και αεροπλάνα», σημειώνει η εταιρεία. «Η υγεία και η ασφάλεια των επιβατών και των πληρωμάτων μας είναι η προτεραιότητά μας. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στον τομέα της υγείας, επικαιροποιώντας και εντείνοντας τα μέτρα που παίρνουμε».

Μεταξύ των επιπλέον μέτρων που έχει πάρει η εταιρεία είναι και τα προστατευτικά διαχωριστικά στα γκισέ, ο ενδελεχής καθαρισμός και η απολύμανση του εσωτερικού των αεροσκαφών και οι προστατευτικές στολές για τις αεροσυνοδούς, που εκτός από στολές και μάσκες, φορούν και ασπίδες προστασίας».  

Αν και δεν αναφέρεται στο βίντεο, το Bloomberg μετέδωσε πως πλέον θα υπάρχουν κενές θέσεις μεταξύ των επιβατών, ώστε να εξασφαλιστούν μεγαλύτερες αποστάσεις. Παράλληλα, παρέχονται «σφραγισμένα γεύματα για την διατήρηση της πνευματικής ηρεμίας», όπως σχολιάζει η εταιρεία ενώ πια έχουν εξαφανιστεί τα έντυπα και τα περιοδικά από τα καθίσματα, για την αποφυγή επιπλέον επαφών. Οι επιβάτες θα μπορούν πλέον να φέρνουν στην καμπίνα μόνο laptop, τσάντα, χαρτοφύλακα και παιδικά είδη.

Όπως πολλές άλλες αερογραμμές, έτσι και η Emirates είχε καθηλώσει τα σμήνη της για πολλές διεθνείς πτήσεις, αλλά τώρα ξεκινά εκ νέου αρκετά δρομολόγια. Ωστόσο η χρονιά αναμένεται δραματική για τον κλάδο και ήδη πολλές εταιρείες είναι στο χείλος της καταστροφής, ανακοινώνοντας περικοπές και απολύσεις. Στην ανάλυσή της, η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών υπολογίζει πως η πανδημία θα οδηγήσει σε απώλειες 314 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020 στα αεροπορικά ταξίδια, ενώ παραμένει άγνωστο πότε θα υποχωρήσει η πανδημία.  

Loader