Αυτό είναι το πρώτο επίσημο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου

Αυτό είναι το πρώτο επίσημο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου

Ολοκληρώθηκε μέσα σε δύο εβδομάδες

Στη δημοσιότητα ήρθε το πρώτο πορτρέτο του βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου, Καρόλου Γ', το οποίο ολοκλήρωσε ο Άλιστερ Μπάρφορντ σε δύο μόλις εβδομάδες, που αποτελεί χρόνο «ρεκόρ» για ένα τέτοιο απαιτητικό έργο.

Στο πορτρέτο αυτό, ο βασιλιάς Κάρολος φαίνεται να φοράει μπλε κοστούμι, λευκό πουκάμισο, ροζ γραβάτα, ενώ στο χέρι του φοράει ένα βραχιόλι που του έδωσε ο αρχηγός των ιθαγενών του Αμαζονίου. Το βραχιόλι, δε, αυτό αποτελεί συμβολισμό που σκοπό έχει να αποτυπώσει την αγάπη του βασιλιά για το περιβάλλον.

Το παραπάνω είναι η απεικόνιση της εμφάνισής του βασιλιά Καρόλου σε εκδήλωση στο Μπάκιγχαμ, τον Φεβρουάριο του 2023, για την κλιματική αλλαγή. Ο Μπάρφορντ έπρεπε να φιλοτεχνήσει το έργο αυτό, με ό,τι πληροφορία διέθετε από φωτογραφίες και σκίτσα εκείνης της εκδήλωσης.

«Ήταν μια τρομακτική τιμή. Είναι μεγάλη ευθύνη να δημιουργείς ένα πορτρέτο κάποιου που σημαίνει τόσα πολλά για τόσους πολλούς ανθρώπους» είπε ο καλλιτέχνης και πρόσθεσε.

«Ήθελα να αποτυπώσω τη ζεστασιά και την ευαισθησία του, καθώς και την ενσυναίσθηση που επιδεικνύει πάντα στις αλληλεπιδράσεις του με τους ανθρώπους που γνώρισε».

Σύμφωνα με το περιοδικό Τatler το νέο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου Γ' αναμένεται να αποτελέσει το εξώφυλλο του περιοδικού Illustrated Coronation Edition.

 

Πηγή

Φώτο: Jordan Pettitt/ AP

Loader