Αυτό είναι το τέλειο ξενοδοχείο για τον καύσωνα και είναι φτιαγμένο από πάγο

Αυτό είναι το τέλειο ξενοδοχείο για τον καύσωνα και είναι φτιαγμένο από πάγο

Χτίζεται από την αρχή κάθε χρόνο

Το ξενοδοχείο χτίζεται από την αρχή κάθε χρόνο, καθώς είναι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από πάγο. Ονομάζεται Icehotel (όχι και τόσο πρωτότυπο) υπάρχει από το 1990 και βρίσκεται στη βόρεια Σουηδία, κοντά σε ένα μέρος που ονομάζεται Kiruna. Τι εννοούμε όταν λέμε ότι είναι ολόκληρο από πάγο; Τα πάντα είναι πράγματι φτιαγμένα από πάγο: οι τοίχοι, τα παράθυρα, τα τραπέζια, τα κρεβάτια, ακόμη και τα ποτήρια στα οποία σερβίρονται τα ποτά.

Ο ήλιος, στη βόρεια Σουηδία, είναι διαφορετικός από αυτόν που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην Ελλάδα: Η νύχτα είναι σα να μην υπάρχει και όλη τη μέρα έχει ήλιο. Ο χειμώνας, από την άλλη πλευρά, είναι ακριβώς το αντίθετο. Στην προκειμένη περίπτωση πάντως, το χιόνι για την κατασκευή του ξενοδοχείου προέρχεται από το χωριό Jukkasjärvi, και το έργο κάθε χειμώνα είναι κάτι μοναδικό.

Οι επισκέπτες μπορούν να κοιμηθούν σε δωμάτια φτιαγμένα από πάγο, ωστόσο αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να σε φοβίζει. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά άνετο περιβάλλον, καθώς, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες που χρησιμεύουν για να μην λιώσει ολόκληρη η κατασκευή, η υγρασία και άλλες τιμές είναι βέλτιστες.

Ένα ιδιαίτερο ξενοδοχείο όπως το Icehotel έχει επίσης πολύ ειδικές τιμές. Δεν είναι όμως υπερτιμημένες τηρουμένων των αναλογιών. Δύο άτομα για μία νύχτα πληρώνουν περίπου 390 ευρώ. Τιμές που, αν τα λάβουμε όλα υπόψιν, δεν είναι υπερβολικές για τη Σουηδία. Η σουίτα Icehotel κοστίζει λίγο περισσότερο. Περίπου 490 ευρώ συνολικά, για ένα ζευγάρι. Αλλά μιλάμε για ένα μεγάλο δωμάτιο από πάγο που μοιάζει πολύ με γλυπτό.

 

Πηγή

Loader