Αυτοί είναι οι καλύτεροι εναλλακτικοί χειμερινοί προορισμοί για να ταξιδέψεις

Αυτοί είναι οι καλύτεροι εναλλακτικοί χειμερινοί προορισμοί για να ταξιδέψεις

Κυνηγώντας το χιόνι ή τον ήλιο, την ηρεμία ή τη γιορτινή ατμόσφαιρα, αυτά είναι τα μέρη που θα ομορφύνουν τον χειμώνα σου φέτος

Ο χειμώνας στην Ευρώπη έχει πολλά διαφορετικά πρόσωπα: χιόνια και νύχτα για εβδομάδες στα πολύ βόρεια, ήλιος και γλυκός καιρός στη Μεσόγειο και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στις περισσότερες πόλεις.

Επιλέξαμε επτά προορισμούς που είτε εκμεταλλεύονται πλήρως το χειμερινό και εορτινό τους… περιτύλιγμα, είτε προσφέρουν μια νησίδα ζέστης και φυγής για όσους δεν αντέχουν το χιόνι και τους Αη-Βασίληδες που εισβάλλουν παντού τον Δεκέμβρη.

Αποφύγαμε, κατά το δυνατόν, τις tourist traps και σας δίνουμε επιλογές εκτός της πεπατημένης που, εφόσον συμπίπτουν με τα γούστα σου, θα σε ικανοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο.

1

Abisko, Σουηδία

Καμία σχέση με το ακραία τουριστικό Ροβανιέμι της γειτονικής Φινλανδίας, το εθνικό αυτό πάρκο έχει όλα όσα αναζητά ένας αρκτικός χειμερινός ταξιδιώτης. Το μόνιμο σκοτάδι κάνει ορατό όλες τις ώρες το Βόρειο Σέλας, υπάρχουν δραστηριότητες όπως cross country σκι και βόλτα με έλκηθρα που σέρνουν σκυλιά. Επιπλέον, μπορείτε να φτάσετε έως εκεί με τρένο. Κοντινότερη μεγάλη πόλη η Κιρούνα. 

9

Jasna, Σλοβακία

Οι λάτρεις του σκι θα βρουν εδώ καταπληκτικές εγκαταστάσεις σε υπέροχες πλαγιές και λογικές τιμές. Το ίδιο ισχύει και για τη διαμονή, ενώ όλα τα χωριά στη γύρω περιοχή είναι παραδοσιακά και φιλόξενα – καμία σχέση με το αφ’ υψηλού ύφος που θα συναντήσετε στις γαλλικές ή τις ελβετικές Άλπεις. Για τους περιπετειώδεις τύπους, η οδική απόσταση από την Αθήνα είναι 1.700 χλμ.

1

Κανάρια Νησιά

Όχι και τόσο κοντά -οι πτήσεις με ενδιάμεσο σταθμό διαρκούν 8 έως 10 ώρες συνολικά-, αλλά προσγειώνεσαι σε έναν άλλο κόσμο, με εγκαταστάσεις σε πλήρη λειτουργία όλο το χρόνο, τιμές λογικές, με τον καιρό να είναι γλυκός και τη θερμοκρασία να μην πέφτει ποτέ κάτω από τους 20 βαθμούς. Με ατμόσφαιρα γνώριμα ευρωπαϊκή, αλλά τοπίο ηφαιστειογενές και τη θάλασσα σχεδόν τροπική, είναι μια μοναδική εμπειρία.

 9

Γιορτινές αγορές σε Γερμανία και Αυστρία

Αν είστε από εκείνους που χειμωνιάτικο ταξίδι σημαίνει χιόνι, ιστορικές πόλεις και γιορτινή ατμόσφαιρα, τότε οι πόλεις που μπορούν να σας ικανοποιήσουν είναι δεκάδες. Σε όλη την κεντρική Ευρώπη οι παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες αγορές γεμίζουν μουσική, δώρα, ζεστό κρασί και βραστά λουκάνικα με τη μουσική να παίζει και το παγοδρόμιο να είναι γεμάτο κόσμο. Διασημότερες αγορές είναι σε Κολονία, Βιέννη και Μόναχο, αλλά εκείνες που βρίσκονται σε μικρότερες πόλεις είναι εξίσου όμορφες και γραφικές. 

1

Stubai, Αυστρία

Η κοιλάδα κοντά στο Ίνσμπρουκ είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις του σκι. Στο χιονοδρομικό κέντρο Mutterberg βρίσκεται ένας παγετώνας τον οποίο μπορεί κανείς να κατεβεί σχεδόν όλο το χρόνο. Πλήρεις εγκαταστάσεις που εκτείνονται γύρω και πάνω από το χωριό Neustift και μια μαγική διαδρομή 13 χλμ από την κορυφή της διαδρομής Eiffer πίσω στο χωριό. 

9

Βενετία

Ο μόνος λόγος να υπομείνει κανείς την πολυκοσμία και τη φασαρία είναι αυτές να συνδυάζονται με ένα μοναδικό γεγονός σε μια υπέροχη τοποθεσία. Το καρναβάλι της πόλης  είναι μια εμπειρία ζωής και μια ευκαιρία να συμμετάσχετε σε κάτι ξεχωριστό που έχεις τις ρίζες του σε παραδόσεις αιώνων. Τα καταλύματα κλείνονται μήνες πριν· εναλλακτικά μπορείτε να φτάσετε με τρένο από κάποια κοντινή πόλη (Τρεβίζο, Πάντοβα, Βερόνα, ακόμα και Μιλάνο).  

Loader