Αυτοί είναι οι νικητές των δημοσιογραφικών διαγωνισμών του ΚΥΠΕ

Αυτοί είναι οι νικητές των δημοσιογραφικών διαγωνισμών του ΚΥΠΕ

Ανάμεσά τους και ο δημοσιογράφος Έκτορας Γεωργίου για το ρεπορτάζ του στο Offsite με τίτλο: Είναι μοναδική στην Κύπρο: «ο πόνος μου έγινε συνήθεια»

Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ανακοινώνει ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με τον Παγκύπριο Διαγωνισμό για το καλύτερο δημοσιογραφικό κείμενο 2019, καθώς και με τον εσωτερικό δημοσιογραφικό διαγωνισμό 2019 του ΚΥΠΕ.

Οι διαγωνισμοί για τα Δημοσιογραφικά Βραβεία, με χορηγία της RCB Bank Ltd, υποστηρίζονται από την Ένωση Συντακτών Κύπρου.    

Ο χρόνος και ο χώρος της Τελετή Βράβευσης θα ανακοινωθούν αργότερα.

Στόχος των δημοσιογραφικών διαγωνισμών είναι η προαγωγή και η αναγνώριση της σωστής και εμπεριστατωμένης δημοσιογραφίας και η ενθάρρυνση των δημοσιογράφων και των φοιτητών ή πτυχιούχων Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, να βελτιώσουν την ποιότητα της δουλειάς τους. 

 

Μέσα από τα Δημοσιογραφικά Βραβεία επιβραβεύονται τα ρεπορτάζ που διακρίνονται για τη συμβολή τους στην ανάδειξη ζητημάτων που αφορούν την κυπριακή κοινωνία και που συμβάλλουν στην υγιή εξέλιξή της.

Η Ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή για τον παγκύπριο διαγωνισμό αποφάσισε όπως το πρώτο βραβείο απονεμηθεί στη δημοσιογράφο Ελίνα Σταματίου, για το ρεπορτάζ της στο Omega Live, με τίτλο «Πλάτρες 1956: Ο ‘άγνωστος’ νεκρός της μαρτυρίας ενός Βρετανού στρατιώτη». Η νικήτρια θα λάβει χρηματικό ποσό ύψους 1.300 ευρώ, καθώς και μία εβδομάδα δωρεάν διαμονή στο Δημοσιογραφικό Χωριό.

Το δεύτερο βραβείο θα απονεμηθεί στη δημοσιογράφο Χάρις Βωβού για το ρεπορτάζ της στον Πολίτη, με τίτλο «Παιδική πορνογραφία στην Κύπρο: Κάθε δύο ημέρες και μία υπόθεση».  Θα λάβει χρηματικό ποσό ύψους 900 ευρώ.

Το τρίτο βραβείο θα απονεμηθεί στο δημοσιογράφο Έκτορα Γεωργίου για το ρεπορτάζ του στο Offsite με τίτλο: Είναι μοναδική στην Κύπρο: «ο πόνος μου έγινε συνήθεια». Θα λάβει χρηματικό ποσό ύψους 500 ευρώ.   

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Είναι μοναδική στην Κύπρο: «ο πόνος μου έγινε συνήθεια»

Σε όλους τους νικητές θα απονεμηθούν ειδικές πλακέτες και πιστοποιητικά.

Η Ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή του παγκύπριου διαγωνισμού αποτελείτο από τους Κωστάκη Κωνσταντίνου, Αν. Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Frederick, Λένια Καρατζιά, εκπρόσωπο της ΕΣΚ,  και Ανδρούλα Γεωργιάδου, δημοσιογράφο. Τα μέλη της Επιτροπής πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.     

Εσωτερικός διαγωνισμός ΚΥΠΕ

Η Ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή για τον εσωτερικό δημοσιογραφικό διαγωνισμό του ΚΥΠΕ αποφάσισε όπως το βραβείο απονεμηθεί στη δημοσιογράφο Αθηνά Αρσαλίδου, για το ρεπορτάζ της με τίτλο «Η ΝΑΣΑ ονόμασε δύο βράχους στον Άρη στην κυπριακή διάλεκτο».

Θα λάβει χρηματικό ποσό ύψους 500 ευρώ, ειδική πλακέτα, πιστοποιητικό, καθώς και μία εβδομάδα δωρεάν διαμονή  στο Δημοσιογραφικό Χωριό.

Η Ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή για τον εσωτερικό δημοσιογραφικό διαγωνισμό του ΚΥΠΕ αποτελείτο από τους Ανδρέα Χατζήπαπα, δημοσιογράφο, Ανδρέα Χατζηλοϊζου, δημοσιογράφο, και Μίμη Σοφοκλέους, Διευθυντή Ιστορικού Αρχείου Λεμεσού. Τα μέλη της Επιτροπής πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

Loader