Αυτοί είναι οι τέσσερις υποψήφιοι φαβορί για τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ

Αυτοί είναι οι τέσσερις υποψήφιοι φαβορί για τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ

Και γιατί «κόβονται» ο Ίντρις Έλμπα και η Έμιλι Μπλαντ.

Το ρεπορτάζ εις βάθος που δημοσιεύει η Telegraph επιχειρεί να καταλήξει σε μία πρόβλεψη με μεγάλη πιθανότητα επιτυχίας, ως απάντηση στην «ερώτηση του ενός εκατομμυρίου»: Ποιός θα είναι ο επόμενος Τζειμς Μποντ - πράκτορας 007, που θα παραλάβει την σκυτάλη από τον άκρως επιτυχημένο Ντάνιελ Κρεγκ;

«Εδώ είναι μερικοί ηθοποιοί που δεν - επαναλαμβάνουμε, Δεν - θα υποδυθούν τον Τζέιμς Μποντ σύντομα: Ίντρις Έλμπα. Χένρι Κάβιλ. Χάρι Στάιλς. Τζέιμι Ντόρναν. Ριζ Άχμεντ. Λουκ Έβανς. Κίλιαν Μέρφι. Τζον Μπογιέγκα. Ρόμπερτ Πάτινσον. Ντεβ Πάτελ. Ματ Σμιθ. Ρίτσαρντ Μάντεν. Ντάνιελ Καλούγια. Τσιουέτελ Έτζιοφορ. Ντέιβιντ Ογιελόβο. Τομ Χάρντι. Τομ Χίντλεστον. Τομ Χόλαντ. Τομ Μπερκ. Τομ Στάριτζ. Τομ Κόρτνεϊ. Τομ Κόμπλι. Ή με άλλα λόγια, σχεδόν όλα τα ονόματα που πέφτουν και ξαναπέφτουνσ το τραπέζι, κάθε φορά που η λέξη Μποντ βγαίνει από τα χείλη της Μπάρμπαρα Μπρόκολι», αναφέρει o πρόλογος στο ρεπορτάζ της Telegraph.

Η σεναριολογία για το ποιος θα καλύψει στη συνέχεια αυτό τον ρόλο, ξεκίνησε ξανά αυτόν τον μήνα, έπειτα από σχόλια που έκαναν η Μπάρμπαρα Μπρόκολι και ο ετεροθαλής αδελφός της Μάικλ Γουίλσον, που είναι οι μακροχρόνιοι θεματοφύλακες της κινηματογραφικής κληρονομιάς του 007, αφού παραμένουν υπεύθυνοι για την διανομή της δημοφιλέστατης σειράς ταινιών από το μακρινό 1995(!) και την «Επιχείρηση Χρυσά Μάτια» (Goldeneye).

1

Τόπο στα νιάτα (δυστυχώς για τους φαν του Ίντρις Έλμπα)

Μιλώντας σε μια εκδήλωση με δημοσιογράφους στα γραφεία της εταιρείας παραγωγής τους «Εon» στο Λονδίνο, τα ετεροθαλή αδέρφια συζήτησαν για τα μελλοντικά τους σχέδια - αν και με τους συνήθεις προσεκτικούς όρους μυστικοπάθειας...

Με την εκδοχή του χαρακτήρα του Ντάνιελ Κρεγκ να είναι πλέον εκτός «κάδρου», καθώς ο πρωταγωνιστής των πολλών τελευταίων ετών εξοντώθηκε από ένα πυραυλικό πλήγμα, πρέπει να βρεθεί ένα νέο πρόσωπο - αλλά όπως σημείωσε η Μπρόκολι - οι υποψήφιοι υποψήφιοι πρέπει να είναι έτοιμοι για να καλύψουν αντίστοιχα μεγάλη χρονική διαδρομή με τον προκάτοχο του ρόλου!

«Όταν ρίχνουμε στη μάχη το νέο Μποντ, αυτή είναι μια δέσμευση 10 έως 12 ετών», είπε, όταν ένας δημοσιογράφος υποστήριξε ότι η στιγμή του 50χρονου πλέον Ίντρις Έλμπα είχε φτάσει. «Οπότε ένας υποψήφιος μάλλον θα σκέφτεται: Θέλω πραγματικά αυτό το πράγμα;»

Η θητεία του Κρεγκ, ελαφρώς παρατεταμένη ...λόγω Covid, διήρκεσε 15 χρόνια: ήταν 37 ετών όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα στο Casino Royale.

Οι υποψήφιοι αναμένεται επίσης να προσφέρουν όχι μόνο μια καλή απόδοση, αλλά και μια φρέσκια οπτική γωνία. Αυτό που θα έρθει, εξήγησε η Μπρόκολι, είναι μια «επανεφεύρεση» ενός χαρακτήρα που έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο πριν από 60 χρόνια.

6

Ζητείται άνδρας ηθοποιός, νέος και υπομονετικός... «Είναι μια εξέλιξη», είπε. «Ο Μποντ εξελίσσεται όπως εξελίσσονται οι άντρες. Δεν ξέρω ποιος εξελίσσεται με ταχύτερους ρυθμούς». Καθώς η 60η επέτειος της σειράς πλησιάζει γρήγορα, μερικοί από εμάς αναρωτιόμασταν αν επρόκειτο να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για κάστινγκ. Αλλά σύμφωνα με την Μπρόκολι, η διαδικασία βρίσκεται ακόμα στις «πρώιμες ημέρες» της και τα γυρίσματα για την 26η ταινία της σειράς είναι απίθανο να ξεκινήσουν για «τουλάχιστον δύο χρόνια».

Και η Telegraph συμπληρώνει με νόημα: Ως υπάλληλος της MI6, ο Μποντ δικαιούται την ανώτατη σύνταξη των δημοσίων υπαλλήλων. Αλλά το κοινό δεν είναι πιθανό να ενθουσιαστεί με κάτι τέτοιο, πράγμα που σημαίνει ότι ο διάδοχος του Κρεγκ θα είναι επί του παρόντος, το πολύ στα 35 του. Θα έχει επίσης αποδείξει ότι ταιριάζει σε έναν ρόλο που μοιάζει με Μποντ - ο Κρεγκ είχε το Layer Cake, ο Πιρς Μπρόσναν είχε πέντε σειρές Remington Steele πίσω του - αλλά και θα είναι διατεθειμένος να «εκχωρήσει» ένα μεγάλο μέρος της υπόλοιπης καριέρας του ως ηθοποιός σε ένα και μόνο ρόλο. Κάθε Μποντ μένει για αρκετά χρόνια στον ρόλο και συχνά προκύπτουν σκαμπανεβάσματα, που πρέπει να αντέξει ο εκάστοτε πρωταγωνιστής.

Όπως έχει επανειλημμένα επιβεβαιώσει η Μπρόκολι, θα είναι και αυτός άνδρας. (Συγγνώμη, αγαπητοί θαυμαστές της Έμιλι Μπλαντ, όμως αυτό που συζητήθηκε σε κάποια φάση για γυναίκα-Μποντ δεν πρόκειται να συμβεί επί του παρόντος.)

7

...και νικητής (ίσως) είναι

Μαζί, όλες αυτές οι συνθήκες αποκλείουν οριστικά όλους τους υποτιθέμενους «πιθανούς διεκδικητές» που αναφέρονται παραπάνω. Αλλά υπάρχουν τέσσερις ακόμη ενδιαφέρουσες περιπτώσεις που ξεφεύγουν από τις παγίδες.

Ο πρώτος είναι ο Ράιαν Γκόσλινγκ: 34 ετών, δοκιμάστηκε με μεγάλη επιτυχία πρόσφατα ως πράκτορας της CIA στο The Gray Man του Netflix. Μοιάζει «κλασική» επιλογή, κάτι σαν φυσιολογική εξέλιξη κοιτάζοντας από τον Ντάνιελ Κρεγκ και προς τα πίσω.

6

Ο δεύτερος είναι ο Χένρι Γκόλντινγκ: 35, γεννημένος στη Μαλαισία και μεγαλωμένος στο Σάρεϊ, που διαθέτει σε έναν βαθμό εμπειρία ως από δολοφόνους του υποκόσμου (βλ. Snake Eyes, The Gentlemen).

1

Τρίτος, λιγότερο συχνά διαφημιζόμενος, είναι ο Μάικλ Γουόρντ, ένας 24χρονος με μεγάλη επιτυχία ήδη στην καριέρα του, γεννημένος στην αγαπημένη για τον Ίαν Φλέμινγκ, Τζαμάικα, αλλά ταυτόχρονα μεγαλωμένος στο Λονδίνο και το Έσεξ. Βραβευμένος με Bafta Rising Star, ο Γουόρντ έχει επίσης έναν πρώην σκηνοθέτη του Μποντ στο πλευρό του: πρωταγωνιστεί δίπλα στην Ολίβια Κόλμαν στη νέα ταινία του Σαμ Μέντες, Empire of Light.

1

Και τέταρτον, υπάρχει ο Τόμας Ντόχερτι, 27 ετών, με εμπειρία από κινηματογοραφικές σειρές ευρείας διανομής (παίζει τον γιο του Captain Hook στις ταινίες Disney+ Descendants) και διαθέτει εντυπωσιακά διαπιστευτήρια: Όπως και ο Σον Κόνερι, ο Ντόχερτι γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Εδιμβούργο.

ΠΗΓΗ

Loader