Aυτός είναι ο δημοφιλής προορισμός θα πληρώνει τους τουρίστες να τον επισκεφτούν

Aυτός είναι ο δημοφιλής προορισμός θα πληρώνει τους τουρίστες να τον επισκεφτούν

Το 2022 καταγράφηκαν 900.000 επισκέπτες

Μεγάλη αύξηση του αριθμού των τουριστών του θέλει να πετύχει ασιατικό νησί και έχει αρχίσει να λαμβάνει τα μέτρα του προς αυτή την κατεύθυνση.

Τρόπους για να προσελκύσουν επισκέπτες και να τονώσουν τις οικονομίες τους ψάχνουν ακόμα και οι ήδη δημοφιλείς προορισμοί ανά τον κόσμο. Ένας από αυτούς είναι η Ταϊβάν, η οποία σχεδιάζει να προσφέρει στους τουρίστες 165 δολάρια στον καθένα για διακοπές εκεί. Θα προσφερθούν επίσης χρηματικές ανταμοιβές σε γκρουπ τουριστών για να τους ενθαρρύνουν να επισκεφθούν το νησί.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊβάν Chen Chien-jen ανακοίνωσε την Πέμπτη (23/02) ότι η κυβέρνηση στοχεύει να προσελκύσει 6 εκατομμύρια τουρίστες το 2023, διπλασιάζοντας τον αριθμό αυτό το 2024 και στοχεύοντας σε 10 εκατομμύρια επισκέπτες έως το 2025.

Για να το πετύχει, θα δώσει 165 δολάρια σε 500.000 μεμονωμένους τουρίστες. Επιδόματα έως 658 δολάρια θα δοθούν επίσης σε 90.000 γκρουπ τουριστών.

Ο υπουργός Μεταφορών Wang Kuo-tsai δήλωσε την Τετάρτη ότι το επίδομα σε μετρητά θα παραδοθεί ψηφιακά. Οι τουρίστες θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να καλύψουν τα έξοδά τους στην Ταϊβάν, συμπεριλαμβανομένης της διαμονής.

Πρόσθεσε ότι τα μέτρα στοχεύουν στην προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών από βασικές αγορές, όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Νοτιοανατολική Ασία, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο, καθώς και η Ευρώπη και η Αμερική.

Η Ταϊβάν είδε λίγο λιγότερους από 900.000 εισερχόμενους επισκέπτες το 2022, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Γραφείου Τουρισμού της. Οι περισσότεροι ήταν από το Βιετνάμ, την Ινδονησία, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ.

Αυτό το νούμερο είναι μικρό σε σχέση με αυτό του 2019, όταν η Ταϊβάν προσέλκυσε ρεκόρ 11,8 εκατομμυρίων διεθνών τουριστών – περισσότερο από 7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Το νησί ήρε τους περιορισμούς εισόδου τον Οκτώβριο του 2022, μετά από ένα από τα μεγαλύτερα σε διάρκεια κλεισίματα συνόρων στον κόσμο.

Προς το παρόν πάντως η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει πότε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα ή πώς θα γίνεται η αίτηση για τα χρήματα.

 

Πηγή

Loader