Αυτός είναι ο λόγος που η “Barbie” απαγορεύτηκε στο Βιετνάμ

Αυτός είναι ο λόγος που η “Barbie” απαγορεύτηκε στο Βιετνάμ

Όλες οι λεπτομέρειες

Μια χώρα όπου δε θα προβληθεί η πολυαναμενόμενη ταινία της "Barbie" με τους Margot Robbie και Ryan Gosling είναι το Βιετνάμ, το οποίο απαγόρευσε τις εμπορικές προβολές της ταινίας σε σκηνοθεσία Greta Gerwig.

Η ταινία θα κυκλοφορούσε στο Βιετνάμ όμως η απαγόρευση έρχεται κατ'εντολήν της κυβέρνησης, του Εθνικού Συμβουλίου Αξιολόγησης Ταινιών και του αρμόδιου υπουργείου λόγω ενός αμφιλεγόμενου χάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Variety, η ταινία περιέχει μια σκηνή που απεικονίζει έναν χάρτη με τη "γραμμή των εννιά σημείων", που αποτελεί αναπαράσταση των εδαφικών διεκδικήσεων της Κίνας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, η οποία, σύμφωνα με το Βιετνάμ, παραβιάζει την κυριαρχία του.

"Δεν χορηγούμε άδεια κυκλοφορίας στην αμερικανική ταινία 'Barbie' στο Βιετνάμ, επειδή περιέχει την προσβλητική εικόνα της γραμμής των εννέα διακεκομμένων σημείων", ανέφερε η κρατική εφημερίδα Tuoi Tre. Παρόμοιες απεικονίσεις της περιβόητης "γραμμής" έχουν προκαλέσει κι άλλα προβλήματα σε ταινίες και σειρές που θέλησαν να προβληθούν στο Βιετνάμ. 

 

Πηγη 

Loader