Αυτός ο λευκός καμβάς κόστισε... 84.000 δολάρια

Αυτός ο λευκός καμβάς κόστισε... 84.000 δολάρια

Η ιστορία του Δανού ζωγράφου

Καλλιτέχνης στη Δανία που διαμαρτύρεται για τις χαμηλές αμοιβές των καλλιτεχνών, έλαβε 84.000 δολάρια από μουσείο και του επέστρεψε λευκούς καμβάδες με τίτλο.

Ένας Δανός καλλιτέχνης κράτησε τα 84.000 δολάρια που του δάνεισε το μουσείο μοντέρνας τέχνης Κάνστεν Άλμποργκ της Δανίας στο για να δημιουργήσει έργα τέχνης, και του παρέδωσε λευκούς καμβάδες με τίτλο "Πάρτε τα χρήματα και τρέξτε".

Ο λόγος για τον Γενς Χανινγκ, του οποίου η συμφωνία προέβλεπε ότι θα έπρεπε να ξαναφτιάξει νέες εκδοχές δύο παλαιότερων έργων στο μουσείο.

Τα έργα, ήταν φτιαγμένα από μετρητά, κορώνες και ευρώ που εκτίθονταν. Το σκεπτικό αφορούσε τα χρήματα μέσα σε πλαίσιο, τα οποία αντιπροσωπεύουν το μέσο ετήσιο εισόδημα των Δανών και των Αυστριακών πολιτών, συνολικής αξίας περίπου 84.000 δολλαρίων

Από την πλευρά του ο διευθυντής του μουσείου δήλωσε στο Insider ότι ο καλλιτέχνης παραβιάζει το συμβόλαιο εάν δεν επιστρέψει τα χρήματα, καθώς τα υλικά ήταν για το έργο τέχνης και όχι για την πληρωμή του, αντ 'αυτού, ο Χάνινγκ έστειλε τα άδεια πλαίσια, λέγοντας στο μουσείο μέσω email ότι τελικά αποφάσισε να φτιάξει καινούργιο έργο τέχνης.

Το email εκτίθεται πλέον μαζί με τους άδειους καμβάδες στην ομαδική έκθεση "Work It Out", που άνοιξε τις πόρτες της στις 23 Σεπτεμβρίου.

Όπως είπε στον Βρετανικό Guardian ο καλλιτέχνης, πρόκειται για μια διαμαρτυρία ενάντια στις χαμηλές αμοιβές.

Το μουσείο του έδωσε αμοιβή περίπου 3.900 δολαρίων επιπλέον των μετρητών για να εμφανιστεί στο έργο τέχνης.

"Το έργο είναι ότι πήρα τα χρήματά τους", ανέφερε ο Χάανινγκ σε ραδιοφωνικό σταθμό της Δανίας. "Δεν είναι κλοπή. Είναι παραβίαση της σύμβασης και η παραβίαση της σύμβασης είναι μέρος της εργασίας".

Πηγή 

Loader