Το βασιλικό πορτρέτο με Κάρολο, Γουίλιαμ, Καμίλα και Κέιτ

Το βασιλικό πορτρέτο με Κάρολο, Γουίλιαμ, Καμίλα και Κέιτ

Τα ξεχωριστά πορτρέτα της Μέγκαν και του Χάρι

Λίγες μόλις ημέρες μετά τη δημοσίευση της επίσημης φωτογραφίας της βασιλικής οικογένειας που άφησαν πίσω τους στη Βρετανία, οι Σάσεξ έδωσαν στη δημοσιότητα δικές τους φωτογραφίες.

Συγκεκριμένα από την σύνοδο κορυφής One Young World για τους ηγέτες της νεολαίας στο Μάντσεστερ τον περασμένο μήνα.

''

Η πρώτη φωτογραφία δείχνει την Μέγκαν Μαρκλ με μία κόκκινη μπλούζα και ασορτί παντελόνι να κοιτάζει κατευθείαν την κάμερα, με τον πρίγκιπα Χάρι να στέκεται πίσω της υπό γωνία, χαμογελαστός με ένα μαύρο κοστούμι και γραβάτα.

''

Στη δεύτερη φωτογραφία, που τραβήχτηκε «μόλις λίγα λεπτά» πριν από την τελετή έναρξης της συνόδου κορυφής, το ζευγάρι στέκεται ο ένας δίπλα στον άλλον, πλάγια προς τη κάμερα, κρατώντας τα χέρια και κοιτάζοντας το κοινό. Οι φωτογραφίες των Σάσεξ τραβήχτηκαν από τον φωτογράφο διασημοτήτων Misan Harriman, διευθυντή του Southbank Centre και φίλο του ζευγαριού και ο οποίος έχει φωτογραφίσει διασημότητες όπως η Ριάνα, ο Stormzy, ο Τομ Κρουζ και ο Giorgio Armani.

Τις δημοσίευσε χθες το βράδυ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – λίγες μόλις ημέρες μετά τη δημοσίευση του επίσημου πορτρέτου των «New Fab Four»: του βασιλιά Καρόλου, της βασίλισσας συζύγου και του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας. Η φράση «Fab Four» χρησιμοποιήθηκε κάποτε για να αναφερθεί στον Γουίλιαμ, τον Χάρι, την Κέιτ και την Μέγκαν.

Το νέο αυτό βασιλικό πορτρέτο ήθελε, σύμφωνα με ειδικούς, να τονίσει ότι ο Κάρολος, ο Γουίλιαμ και οι σύζυγοί τους θα είναι ο νέος πυρήνας της βασιλικής οικογένειας που θα προχωρήσει στο μέλλον. Επίσης, η φωτογραφία είναι γεμάτη συμβολισμούς: ο νέος ηγεμόνας απεικονίζεται με τον γιο και διάδοχό του, ενώ πίσω τους δεσπόζει το πορτρέτο του βασιλιά Γεωργίου Γ’, του μακροβιότερου άνδρα μονάρχη στη βρετανική ιστορία.

Αλλά αυτό που είναι ίσως ακόμη πιο αξιοσημείωτο είναι πως η φωτογραφία τραβήχτηκε την παραμονή της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ, λίγο πριν παραθέσουν επίσημη δεξίωση στους αρχηγούς κρατών που βρίσκονταν στο Λονδίνο – συμπεριλαμβανομένου του Τζο Μπάιντεν – στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. 

Το μήνυμα, αν χρειαζόταν να υπάρξει κάποιο, ήταν σαφές: Η δουλειά της μοναρχίας δεν ησυχάζει ποτέ, ακόμη και σε περιόδους μεγάλης προσωπικής θλίψης, και η διαρκής δύναμή της έγκειται στη συνέχειά της. Ωστόσο, είναι επίσης μια υπενθύμιση πως οι βασιλείς είναι πάντα σε υπηρεσία – ακόμη και όταν πρέπει να επιστρατεύσουν κάθε ίχνος αυτοσυγκράτησης, όπως έκαναν κατά τη διάρκεια του δημόσιου πένθους για τη βασίλισσα.

 

Πηγή και φωτογραφίες

Loader