Το Βατικανό απολογείται στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

Το Βατικανό απολογείται στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

Θα δούμε άραγε εμείς ποτέ από τη δική μας εκκλησία κάτι αντίστοιχο;

Η σύνοδος των Επισκόπων ζήτησε συγγνώμη «για τον πόνο που προκάλεσε» σε ολόκληρη τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

Συγγνώμη ζήτησε το Βατικανό επειδή “προκάλεσε πόνο σε ολόκληρη τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα” αφαιρώντας από τον ιστότοπό του έναν σύνδεσμο με υλικό από μια ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδα.

Η Σύνοδος των Επισκόπων ζήτησε συγγνώμη και αποκατέστησε τον σύνδεσμο το Σαββατοκύριακο μετά από κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο σύνδεσμος αφορούσε στο διαδικτυακό σεμινάριο της New Ways Ministry, μιας ομάδας με έδρα τις ΗΠΑ που διακονεί τους ΛΟΑΤΚΙ+ Καθολικούς που αισθάνονται αποκλεισμένοι ή περιθωριοποιημένοι από την Εκκλησία.

Ο Τιερί Μποναβεντούρα, υπεύθυνος επικοινωνίας για τη σύνοδο, ανέλαβε την ευθύνη για την αφαίρεση των συνδέσμων, μιλώντας για «εσωτερικούς διαδικαστικούς λόγους». Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Αυτό έφερε πόνο σε ολόκληρη την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, η οποία αισθάνθηκε για άλλη μια φορά εκτός», έγραψε. «Νιώθω ότι πρέπει να ζητήσω συγγνώμη από όλα τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και από τα μέλη της New Ways Ministry για τον πόνο που προκλήθηκε».

Το διαδικτυακό σεμινάριο  της New Ways Ministry που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα φιλοξενήθηκε από έναν καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Fordham στη Νέα Υόρκη. Τα θέματά του αφορούσαν στο πώς οι ΛΟΑΤΚΙ Καθολικοί μπορούν να συμβάλουν στη διαδικασία διαβούλευσης ενόψει της συνάντησης των καθλοκών επισκόπων στη Ρώμη το 2023.

Η Καθολική Εκκλησία διδάσκει ότι οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και ότι ενώ οι ομοφυλοφιλικές τάσεις δεν είναι αμαρτωλές, οι ομοφυλοφιλικές πράξεις είναι.

 

Πηγή Antivirus Magazine

Loader