Βάζει κανόνες περί παραπληροφόρησης για τον κορωνοϊό το Spotify

Βάζει κανόνες περί παραπληροφόρησης για τον κορωνοϊό το Spotify

Το Spotify δοκιμάζει τρόπους για να γνωστοποιεί περισσότερο στους δημιουργούς των podcast τι είναι αποδεκτό

Κατηγορίες ότι αφήνει ελεύθερο έδαφος για παραπληροφόρηση σχετικά με τον κορωνοϊό στα podcast, αντιμετωπίζει η σουηδική πλατφόρμα streaming, Spotify. Για αυτό το λόγο η πλατφόρμα προχώρησε σε λήψη μέτρων για να απαντήσει στο κίνημα του οποίου ηγείται ο θρύλος του folk-rock Neil Young.

Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της πλατφόρμας Ντάνιελ Εκ ανακοίνωσε  σειρά μέτρων, ανάμεσά τους την εισαγωγή link σε όλα τα podcast που αναφέρονται στην Covid που θα παραπέμπουν τους χρήστες σε πληροφόρηση που στηρίζεται σε γεγονότα και επιστημονικά θεμελιωμένα στοιχεία. Υποσχέθηκε δε ότι το μέτρο θα ισχύσει από «τις προσεχείς ημέρες».

Διάβασε Επίσης: Android: Η εφαρμογή που θέτει σε κίνδυνο το κινητό σας

«Με βάση τις αντιδράσεις που είχαμε εδώ και μερικές εβδομάδες, έχει γίνει σαφές για μένα πως έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε περισσότερα για να υπάρξει ισορροπία και για να δώσουμε πρόσβαση σε πληροφόρηση που είναι ευρέως αποδεκτή από τις ιατρικές και τις επιστημονικές κοινότητες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σουηδός δισεκατομμυριούχος.

Το Spotify δημοσιοποίησε τους κανόνες χρήσης και δηλώνει ότι «δοκιμάζει τρόπους» για «να γνωστοποιεί περισσότερο στους δημιουργούς των podcast» τι είναι αποδεκτό», χωρίς ωστόσο να γίνεται αναφορά σε μηχανισμό επιβολής κυρώσεων ή αποκλεισμού από την πλατφόρμα.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader