Βενετία: Προχωράει με σύστημα κρατήσεων και χρέωση για την είσοδο στην πόλη

Βενετία: Προχωράει με σύστημα κρατήσεων και χρέωση για την είσοδο στην πόλη

Χρέωση έως 10 ευρώ για τους τουρίστες

Με πλάνο για σύστημα κρατήσεων και χρέωση όσων κάνουν μονοήμερη εκδρομή με έως 10 ευρώ για την είσοδο στην πόλη προχωρούν οι αρχές της Βενετίας, λόγω της επιστροφής των τουριστών.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Luigi Brugnaro, η Βενετία είναι «η πρώτη πόλη στον κόσμο» που κάνει «αυτό το δύσκολο πείραμα». Το σύστημα κράτησης αναμένεται να εφαρμοστεί από τον Ιούνιο, πιλοτικά για έξι μήνες και πιθανόν να τεθεί σε πλήρη ισχύ από τον επόμενο Ιανουάριο.

«Η πειραματική φάση ξεκινά τον Ιούνιο, όταν οι ημερήσιοι εκδρομείς θα καλούνται να κάνουν κράτηση μέσω μιας ιστοσελίδας. Εκείνοι που κάνουν κράτηση θα έχουν κίνητρα, όπως εκπτώσεις για την είσοδο σε μουσεία. Για να καθορίσουμε τη χρέωση εισόδου, θα θέσουμε ένα μέγιστο όριο 40.000 ή 50.000 επισκεπτών την ημέρα», δήλωσε στη La Repubblica o Simone Venturini, δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για τον τουρισμό. 

Διάβασε Επίσης: Η εργασία που προσφέρει στους μαθητευόμενους της πάνω από 15.000 ευρώ τον μήνα

Το σχέδιο για είσοδο με χρέωση εγκρίθηκε από την ιταλική κυβέρνηση στα τέλη του 2018, ως μία λύση για τον μαζικό τουρισμό σε μία πόλη που, πριν από την πανδημία, προσέλκυε περίπου 30 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο. 

Το σαββατοκύριακο του καθολικού Πάσχα ήταν το πρώτο πραγματικό σημάδι ότι ο τουρισμός επανέρχεται, καθώς περισσότεροι από 125.000 άνθρωποι κατέκλυσαν τη Βενετία. «Ο τουρισμός ξεκινά ξανά. Το σύστημα κρατήσεων είναι ο σωστός δρόμος για μια πιο ισορροπημένη διαχείριση του τουρισμού», δήλωσε ο δήμαρχος. 

Το μέτρο θα ισχύει για αυτούς που κάνουν ημερήσια επίσκεψη, οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν κράτηση και θα πληρώνουν από 3 έως 10 ευρώ, ανάλογα με το πόσο γεμάτη θα είναι η πόλη την ημέρα που θέλουν να την επισκεφθούν. 

Όσοι ζουν στην περιφέρεια Βένετο επίσης θα πρέπει να κάνουν κράτηση, αν και θα εξαιρούνται από την καταβολή εισιτηρίου. Εξαιρέσεις θα προβλέπονται και για άλλες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα για όσους πρέπει να πάνε στη Βενετία για να επισκεφθούν συγγενή ή για να παραστούν σε κηδεία, ενώ οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες. 

Διάβασε Επίσης: Αυτή είναι η χώρα που μηδένισε τα κρούσματα κορωνοϊού

Οι τουρίστες που θα διανυκτερεύουν στη Βενετία θα εξαιρούνται, καθώς ήδη πληρώνουν τουριστικό φόρο. Το πλάνο θα μπορούσε να περιλαμβάνει την εγκατάσταση πυλών σε βασικά σημεία εισόδου της πόλης.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader