Διαδηλώσεις σε Βερολίνο και Αμβούργο υπέρ των ανοιχτών συνόρων

Διαδηλώσεις σε Βερολίνο και Αμβούργο υπέρ των ανοιχτών συνόρων

«Ευρώπη, μην σκοτώνεις! Ανοίξτε τα σύνορα»

Στο Αμβούργο και στο Βερολίνο, πολλοί διαδηλωτές  βγήκαν χθες στους δρόμους διαδηλώνοντας εναντίον της πολιτικής της ΕΕ για τους πρόσφυγες. Ζήτησαν την υποδοχή προσφύγων από την ελληνοτουρκική συνοριακή περιοχή και τους ελληνικούς καταυλισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας, έως και 3.900 άτομα συμμετείχαν στο Αμβούργο σε εκδήλωση διαμαρτυρίας και εν συνεχεία σε διαδήλωση. Οι διοργανωτές έκαναν λόγο για 5.000 συμμετέχοντες.

Και στο Βερολίνο βγήκαν πολίτες στους δρόμους. Ζήτησαν ανοιχτά σύνορα και την υποδοχή των ευάλωτων προσφύγων. Οι διοργανωτές μίλησαν για περίπου 4.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA)  ήταν λιγότεροι.

Η διαμαρτυρία είχε κεντρικό σύνθημα «Ευρώπη, μην σκοτώνεις! Ανοίξτε τα σύνορα - έχουμε χώρο», ενώ υπήρχαν και  πανό με συνθήματα, όπως «Ντροπή σου, ΕΕ» και«Οι ναζί δολοφονούν- το ίδιο και τα σύνορα. Βάλτε ένα τέλος».

Αρκετές πόλεις στη Γερμανία έχουν ήδη δηλώσει διατεθειμένες να υποδεχθούν μετανάστες. Ήδη την περασμένη Τρίτη αρκετές χιλιάδες διαδήλωσαν μπροστά στην Καγκελαρία στη γερμανική πρωτεύουσα υπέρ του ανοίγματος των συνόρων.

(ΚΥΠΕ/ΠΒ/ΓΧΡ)

Loader