Bill Gates: Αμερική βοήθα τις φτωχές χώρες να πάρουν εμβόλια

Bill Gates: Αμερική βοήθα τις φτωχές χώρες να πάρουν εμβόλια

Ο Γκέιτς έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα ατόμων που εκφράζουν αυξανόμενη ανησυχία για «εθνικισμό» στο θέμα του εμβολίου, υπό την έννοια ότι μια χώρα δίνει προτεραιότητα στην παραγωγή και διανομή εμβολίων για τον εαυτό της

Ο ιδρυτής της Microsoft και φιλάνθρωπος, όπως γράφει το Bloomberg, Μπιλ Γκέιτς, κάλεσε τις ΗΠΑ να αποκτήσουν μια πιο παγκοσμιοποιημένη προσέγγιση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, αναφέροντας ότι, αν και η χώρα του ηγείται της έρευνας για φάρμακα και εμβόλιο, «έχουμε φροντίσει μόνο για τον εαυτό μας» σε ό,τι αφορά την παραγωγή και την προμήθεια ενός εμβολίου.

Όπως είπε έχει ενθαρρύνει τους νομοθέτες του Κογκρέσου να προσθέσουν άλλα 8 δισ. δολ. στο νέο πακέτο μέτρων στήριξης που συζητούν αυτό το διάστημα, χρήματα τα οποία θα κατευθυνθούν στην παροχή βοήθειας σε λιγότερο αναπτυγμένες χώρες, ώστε να προμηθευτούν εμβόλια που θα εμποδίσουν την εξάπλωση του Covid-19.

«Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να το ολοκληρώσουμε όχι μόνο στις πλούσιες χώρες», δήλωσε ο Γκέιτς σε συνέντευξή του στο Bloomberg News.

Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates έχει δεσμεύσει περισσότερα από 350 εκατομμύρια δολάρια για την έρευνα αναφορικά με τον Covid-19. Μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων προορίζεται για τη χρηματοδότηση όχι μόνο της έρευνας, αλλά και της παραγωγής που θα βοηθήσει στην παγκόσμια διανομή του εμβολίου. Συγκεκριμένα, είπε ο Γκέιτς, έχει χρηματοδοτήσει προσπάθειες ανάπτυξης εμβολίων από την AstraZeneca PLC, την Johnson & Johnson και τη Novavax Inc., οι οποίες την Τρίτη ανακοπινωσαν πολύ ενθαρρυντικά δεδομένα από τις πρώτες δοκιμές.

Ο Γκέιτς έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα ατόμων που εκφράζουν αυξανόμενη ανησυχία για«εθνικισμό» στο θέμα του εμβολίου, υπό την έννοια ότι μια χώρα δίνει προτεραιότητα στην παραγωγή και διανομή εμβολίων γαι τον εαυτό της.

Το ίδρυμά του έχει επενδύσει σε ένα ολόκληρο χαρτοφυλάκιο για πιθανές θεραπείες και εμβόλια του Covid-19, συμπεριλαμβανομένου και ενός εμβολίου που αναπτύσσεται στη Νότια Κορέα.

Όπως αναφέρει, θεωρεί πιθανό να εγκριθεί εμβόλιο στις αρχές του 2021, αν και μπορεί αρχικά να είναι διαθέσιμο μόνο στις πλουσιότερες χώρες και δεν αναμένεται να είναι ιδανικό σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητά του κατά της μόλυνσης και της μετάδοσης, ενώ μάλλον δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια δράσης. Πιο αποτελεσματικά εμβόλια θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να παραχθούν.

Πηγή 

Loader