Bill Gates: Ο νέος στόχος των συνωμοσιολόγων

Bill Gates: Ο νέος στόχος των συνωμοσιολόγων

Ο ιδρυτής της Microsoft, αποδεδειγμένα φιλάνθρωπος, δέχεται επίθεση ότι δημιούργησε τον κορωνοϊό για να επωφεληθεί από την κρίση. Πανηγύρι παραπληροφόρησης στα σόσιαλ μίντια, με θύμα τον «νέο Σόρος»

Σε ομιλία του το 2015, ο Μπιλ Γκέιτς προειδοποίησε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ανθρωπότητα δεν ήταν ο πυρηνικός πόλεμος, αλλά ένας μολυσματικός ιός που θα μπορούσε να απειλήσει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ηταν αρκετό αυτό ώστε το σχετικό βίντεο να συγκεντρώσει και πάλι το ενδιαφέρον στο YouTube με 25 εκατομμύρια νέες προβολές. Και όχι για καλό. Δεξιοί συνωμοσιολόγοι, Αμερικανοί και άλλοι, λένε ότι το εν λόγω βίντεο αποτελεί απόδειξη ότι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει μια πανδημία για να γονατίσει τα συστήματα υγείας παντού. Γέμισαν όλα τα σόσιαλ μίντια από σχετικές αναρτήσεις. Γράφουν για κερδοσκοπία από το εμβόλιο, για έλεγχο των λαών, ακόμη και για μαζική εξολόθρευση του παγκόσμιου πληθυσμού. Το γεγονός ότι ο 64 ετών Γκέιτς κινείται στον αντίποδα του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ όσον αφορά την ίωση, μάλλον δεν είναι τυχαίο για τις παραπάνω ερμηνείες του παλιού βίντεο.

Ο Γκέιτς ήδη εμφανίστηκε στην τηλεόραση και συνέστησε παραμονή κατ’ οίκον, επέκρινε εμμέσως πλην σαφώς τον Τραμπ και κυρίως την απόφασή του περί αναστολής της αμερικανικής χρηματοδότησης προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η παραπληροφόρηση εις βάρος του Γκέιτς περιλαμβάνει περισσότερες από 16.000 αναρτήσεις στο Facebook, σχολιασμένες 900.000 φορές. Στο YouTube, τα 10 πιο δημοφιλή βίντεο που διαδίδουν ψέματα σχετικά με τον κ. Γκέιτς προβλήθηκαν σχεδόν πέντε εκατομμύρια φορές τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Οι Νew York Times σχολιάζουν ότι ο Γκέιτς, όσον αφορά το μένος της άκρας Δεξιάς, πήρε τη σκυτάλη από τον Κροίσο και αναλόγως φιλάνθρωπο Τζορτζ Σόρος. Κυρίως επειδή τις τελευταίες εβδομάδες έχει οξύνει τα σχόλιά του σχετικά με τον χειρισμό της πανδημίας του κορονοϊού από τον Λευκό Οίκο.

Ο Μαρκ Σούτζμαν, διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, το οποίο είναι το βασικό φιλανθρωπικό όχημα του Γκέιτς, δήλωσε ότι «τον στενοχωρεί πως υπάρχουν άνθρωποι που διαδίδουν ψέματα, όταν όλοι πρέπει να αναζητούμε τρόπους για να συνεργαστούμε και να σώσουμε ζωές».

Ο ίδιος ο Μπιλ Γκέιτς αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε, όπως κατέστησε σαφές ένας εκπρόσωπός του. Οι θεωρίες συνωμοσίας για τον Γκέιτς μπορεί να βλάψουν ιδιαίτερα τη γνώμη των ανθρώπων για ένα μελλοντικό εμβόλιο κορονοϊού, δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια της First Draft, μιας οργάνωσης που καταπολεμά την διαδικτυακή παραπληροφόρηση.

Είπε ότι οι αφηγήσεις «έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν συντονισμένες και εξελιγμένες διαδικτυακές εκστρατείες που κάνουν τους ανθρώπους να μη λαμβάνουν εμβόλια για ιούς».

Ο δωρεές και τα μεταλλαγμένα

Ο Γκέιτς, ο οποίος ίδρυσε τη Microsoft με τον Πολ Αλεν το 1975, έχει αφιερώσει τον χρόνο του σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες από τότε που αποχώρησε από την εταιρεία, το 2008. Από το 2018, το Ιδρυμα Γκέιτς έκανε δωρεές 46,8 δισ. δολαρίων και κατέστη από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο.

Το ίδρυμα εργάστηκε για τη διανομή εμβολίων στις αναπτυσσόμενες χώρες, υποστήριξε τον οικογενειακό προγραμματισμό μέσω μεγαλύτερης χρήσης αντισυλληπτικών και χρηματοδότησε την ανάπτυξη γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών. Αυτές οι προσπάθειες προκάλεσαν τις κατηγορίες ότι ο Γκέιτς πλήττει τους φτωχούς του κόσμου με περιττά φάρμακα και επιβλαβείς καλλιέργειες ενώ προσπαθεί να… μειώσει τον παγκόσμιο πληθυσμό.

Η περιφρόνηση του Γκέιτς  για τον Τραμπ είναι γνωστή σε όλη την Αμερική, ιδίως επειδή αναφέρεται στην παροιμιώδη άγνοια του αμερικανού προέδρου, ότι δεν μπορεί να ξεχωρίσει ποιος ιός είναι ποιος και τι βλάβες επιφέρει.

Τον Ιανουάριο, όταν ο κορονοϊός άρχισε να εξαπλώνεται, το ίδρυμα προχώρησε σε δωρεά 10 εκατ. δολ. για να βοηθήσει τους γιατρούς στην Κίνα και στην Αφρική. Αυτόν τον μήνα ο Γκέιτς δήλωσε ότι το ίδρυμά του θα χρηματοδοτήσει έρευνες για τη δημιουργία εμβολίων. Μάλιστα προ ημερών δήλωσε ότι θα διαθέσει 250 εκατ. δολάρια  για να επιβραδύνει τη διάδοση της νόσου.

Η πρώτη συνωμοσιολογική αναφορά έγινε στις 21 Ιανουαρίου. Και από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο οι θεωρίες συνωμοσίας που αφορούν τον Γκέιτς και τον ιό αναφέρθηκαν 1,2 εκατομμύρια φορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις τηλεοπτικές εκπομπές. Μερικές από τις θεωρίες αξιοποίησαν τη γνωριμία του Γκέιτς με τον Τζέφρι Επσταϊν, τον χρηματιστή που καταδικάστηκε για σεξουαλικά εγκλήματα και αυτοκτόνησε. Οι συνωμοσιολόγοι αυτής της εκδοχής υποστηρίζουν ότι η παγκόσμια ελίτ ενώθηκε για να δημιουργήσει τον κορονοϊό. Αλλοι επιμένουν στη θεωρία του ελέγχου των πληθυσμών μέσω εμφυτευμάτων μικροτσίπ δια του εμβολιασμού.

Τον Απρίλιο οι θεωρίες συνωμοσίας εις βάρος του Γκέιτς έφτασαν τις 18.000 αναφορές ημερησίως. 

Πηγή 

Loader