Το βίντεο από τις Φυλακές μας είναι πιο συγκινητικό και από το «Πάμε Πακέτο»

Το βίντεο από τις Φυλακές μας είναι πιο συγκινητικό και από το «Πάμε Πακέτο»

Με ένα πολύ συγκινητικό βιντεάκι διάρκειας περίπου οχτώ λεπτών, οι κρατούμενοι των φυλακών μας, στέλνουν ευχές με γράμματα και κατασκευές παραδίδονται στις οικογένειές τους από τις οποίες θα βρίσκονται μακριά τις φετινές γιορτές. 

Παράλληλα, μιλώντας στην κάμερα, κάποιοι από αυτούς στέλνουν και μηνύματα ζητώντας από τους συνανθρώπους τους, δηλαδή όλους εμάς που βρισκόμαστε εκτός του Σωφρονιστικού Ιδρύματος, να τους αντιμετωπίζουμε πιο ανθρώπινα και δίχως κοινωνικό στιγματισμό. Εξάλλου οι ίδιοι αναγνωρίζουν τα λάθη τους και πληρώνουν για αυτά καθημερινά. 

Εμείς, για άλλη μια φορά επικροτούμε την ανθρώπινη προσέγγιση που διέπει την υφιστάμενη Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών, η οποία και έχει αποδείξει επανελειμμένως και εμπράκτως πως νοιάζεται πραγματικά για τους έγκλειστους αλλά και τις οικογένειές τους.

8799090

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: Εάν οι φυλακές μας είχαν και αυτή την «κανονικότητα»;

Η Διευθύντρια των Φυλακών, κα Άννα Αριστοτέλους, δίνει ξανά "χώρο" και χρόνο στους φυλακισμένους, για να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους και να αισθανθούν έστω και με αυτό τον τρόπο, κοντά στους δικούς τους ανθρώπους, μέρες που είναι.

Παρακολούθησε ΕΔΩ τη συνέντευξη της Διευθύντριας των Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους, στην εκπομπή Woman to Woman της διαδικτυακής τηλεόρασης Digital 

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του Τμήματος Φυλακών

Η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών εύχεται σε όλο το προσωπικό των Φυλακών, στους κρατούμενους και στις οικογένειες τους καλές γιορτές και το χαρμόσυνο μήνυμα των Χριστουγέννων να γίνει έκφραση αγάπης, αλληλεγγύης και χαράς με την ελπίδα το 2021 να είναι καλύτερο από το 2020, χωρίς απώλειες.     

Επίσης, επιθυμεί να εκφράσει για ακόμα μία φορά τις θερμές ευχαριστίες στο προσωπικό, τους κρατούμενους και τους οικείους τους αφού η επιτυχία των μέτρων που εκδόθηκαν από τη Διεύθυνση και κράτησαν τον κορωνοϊό εκτός των Φυλακών, οφείλεται στην ευσυνειδησία, τον επαγγελματισμό, τη συνεργασία, τη συνέπεια και τη συμμόρφωση που επέδειξαν και θα συνεχίσουν να επιδεικνύουν στην εφαρμογή των μέτρων.     

Παράλληλα, οι κρατούμενοι έστειλαν ευχές στις οικογένειες τους ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, δίνοντας μηνύματα στην κοινωνία, όπως θα δείτε και στο πιο κάτω βίντεο το οποίο ετοιμάστηκε από το Τμήμα Φυλακών.

Δες το βίντεο εδώ

Loader