Το Boeing καιγόταν και οι πιλότοι έκαναν αναστροφή

Το Boeing καιγόταν και οι πιλότοι έκαναν αναστροφή

Συγκλονιστικό βίντεο για την τραγωδία στο Ιράν

Την αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν στη συντριβή της πτήσης 752 της Ukraine Airlines που οδήγησε στο θάνατο 176 επιβαινόντων παρουσίασαν οι New York Times.

«Για να μάθουμε τι συνέβη στην πτήση 752 αφού αναχώρησε από το αεροδρόμιο του Ιράν στις 8 Ιανουαρίου, συλλέξαμε δεδομένα πτήσης, αναλύσαμε βίντεο από αυτόπτες μάρτυρες και φωτογραφίες από το σημείο της συντριβής, ώστε να συνθέσουμε την καθαρότερη μέχρι στιγμής "εικόνα"  για την ολέθρια πτήση των επτά λεπτών», αναφέρεται στην εισαγωγή του βίντεο, προτού ξεκινήσει η παρουσίαση όλων των διαθέσιμων στοιχείων.

Τα ξημερώματα της 7ης Ιανουαρίου το Ιράν εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ ως αντίποινα για το θάνατο του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.

Από το διεθνές αεροδρόμιο της Τεχεράνης «Ιμάμ Χομεϊνί» απογειώνεται στις 6:12 το αεροσκάφος της Ukraine Airlines και ακολουθεί την προγραμματισμένη πορεία του προς τα βορειοδυτικά. Σε τρία λεπτά ανεβαίνει στα 2.500 μέτρα.

Στις 6:15 χάνεται το σήμα του αναμεταδότη του αεροσκάφους που εξακολουθεί να πετά για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να το χτυπήσει από πύραυλο.

Το αεροσκάφος πιάνει φωτιά και εξακολουθεί να πετά. Οι πιλότοι κάνουν αναστροφή και το αεροπλάνο βρίσκεται σε πορεία προς το αεροδρόμιο.

Τέσσερα λεπτά μετά, στις 6:19, περαστικός καταγράφει σε βίντεο το αεροσκάφος που χάνει ύψος. Τότε σημειώνεται και δεύτερη έκρηξη.

Το Boeing συνετρίβη δέκα μίλια από το σημείο που εξέπεμψε το τελευταίο του σήμα. Τα συντρίμμια διασκορπίστηκαν σε ακτίνα 450 μέτρων.


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Συντριβή boeing στο Ιράν: Βλάβη ή κατάρριψη;


Το Ιράν ανέλαβε την ευθύνη για την συντριβή του αεροσκάφους που οδήγησε στο θάνατο 176 ανθρώπων. Χαρακτήρισαν «ανθρώπινο λάθος» την εκτόξευση του πυραύλου που σημάδευε το αεροπλάνο αναφέροντας πως η απόφαση πάρθηκε εξαιτίας της έντασης της στιγμής.

Πηγή 

Loader