Το βοτανικό πάρκο CyHerbia σε εντυπωσιακές εικόνες από ψηλά

Το βοτανικό πάρκο CyHerbia σε εντυπωσιακές εικόνες από ψηλά

Ένας υπέροχος χώρος για όλη την οικογένεια στο χωριό Αυγόρου μέσα από drone εικόνες

Μέχρι τις 26 Ιουνίου το βοτανικό πάρκο CyHerbia πραγματοποιεί το Φεστιβάλ Λεβάντας μέσα στις παραμυθένιες, καταπράσινες εκτάσεις του με βότανα της Κύπρου και φυσικά μοσχομυριστές λεβάντες.

Ήξερες ότι το Βοτανικό Πάρκο Cyherbia στο χωριό Αυγόρου της επαρχίας Αμμοχώστου αποτελείται από εννέα υπέροχους βοτανικούς κήπους, ένα δάσος μέσα στο οποίο εκατοντάδες κυπαρίσσια σχηματίζουν το νησί της Κύπρου και επίσης το πρώτο και μοναδικό λαβύρινθο στην Κύπρο.

Ο λαβύρινθος προσφέρει 2000 τ.μ. "πράσινη διασκέδαση" για όλη την οικογένεια, μέσα σε άλλη διάσταση και μας προκαλεί να βρούμε τα 7 κρυμμένα πουλιά, καθώς και την έξοδο. Μια ματιά από το παρατηρητήριο μπορεί ίσως να μας βοηθήσει στην προσπάθεια μας να βγούμε από τον λαβύρινθο αλλά να συναντήσουμε και... τον Μινώταυρο! 

Ο βοτανόκηπος χωρίζεται σε 9 τμήματα, το καθένα με διαφορετικό θέμα. Εκεί θα συναντήσουμε τα φυτά που σχετίζονται με αυτή τη θεματολογία όπως για παράδειγμα τα βότανα που έχουν πολλαπλές δράσεις και χρήσεις όπως το θυμάρι που είναι χρήσιμο στο μπάνιο αλλά χρησιμοποιείται τόσο ως αρωματικό αλλά και μπαχαρικό.

Κάθε χρόνο, τον Ιούνιο, όταν ανθίζουν οι εκτάσεις από λεβάντες ο βοτανόκηπος πραγματοποιεί το δικό του μοναδικό φεστιβάλ λεβάντας με εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια. Φέτος το φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 26 Ιουνίου. Αν θα εκδράμετε προς την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου είναι μία καλή ευκαιρία για επίσκεψη και διασκέδαση στο πάρκο. Εκεί, θα βρείτε και διάφορα προϊόντα με βάση την λεβάντα παρασκευής του πάρκου και τον μεγαλύτερο κήπο λεβάντας του νησιού μας. 

Το πάρκο διαθέτει καφετέρια και σερβίρει παγωμένο τσάι λεβάντας αλλά και ένα μικρό μενού με διάφορα κρύα, ζεστά πιάτα και γλυκά. 

Στο κατάστημά θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία βοτανικών τσαγιών, βάμματα, λάδια, κηραλοιφές και διάφορα καλλυντικά, τα οποία παρασκευάζονται με τα βότανα του πάρκου. 

Ο Νίνο Θεοδούλου @nino_theodoulou απαθανάτισε από ψηλά με το drone το εντυπωσιακό βοτανικό πάρκο της Κύπρου. Στις εικόνες βλέπουμε τον λαβύρινθο, την Κύπρο να σχηματίζεται από κυπαρίσια και τις πανέμορφες εγκαταστάσεις του CyHerbia. 

1

2

3

To CyHerbia είναι ανοικτό καθημερινά από τις 9:00-20:00. Πληροφορίες: 99 915443

 

Loader