#Boycottcyprus: Καμπάνια στη Βρετανία για μποϊκοτάζ της Κύπρου

#Boycottcyprus: Καμπάνια στη Βρετανία για μποϊκοτάζ της Κύπρου

Μετά τη χθεσινή απόφαση για τη 19χρονη

Καμπάνια για μποϊκοτάζ της Κύπρου έκανε την εμφάνιση της στο βρετανικό ίντερνετ, μετά την προβληματική χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου για καταδίκη της 19χρονης που κατήγγειλε βιασμό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στη Daily Mail, στα social media κυκλοφορεί ψήφισμα που συγκεντρώνει υπογραφές για απόσυρση των κατηγοριών εναντίον της 19χρονης καθώς και το hashtag #BoycottCyprus που εμφανίστηκε αμέσως μετά τη χθεσινή ετυμηγορία.

«Γυναίκες, αν την πιστεύετε (σ.σ τη 19χρονη) μην πάτε στην Κύπρο #boycottcyprus» , τουίταρε ο Steve Brookstein, o πρώτος νικητής του βρετανικού X Factor, με μεγάλο αριθμό ακολούθων στα social media.

 

‘NEVER EVER EVER taking my daughters to Cyprus – we all see the true colours of your system now – it’s unsafe for women – shame on you, γράφει από την πλευρά της η Jenifer Tooon.

Aπό την πλευρά της, η Femi Oluwole, μια πολιτική ακτιβίστρια και συνιδρύτρια φιλοευρωπαικής οργάνωσης, έκανε λόγο για αισθήματα αηδίας απέναντι στην απόφαση. «Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που οφείλετε να γνωρίζετε. Η απόσυρση των καταγγελιών της για βιασμό ήρθε μετά από 7 ώρες συνεχόμενη αστυνομική ανάκριση και χωρίς ούτε ένα δικηγόρο παρών. Μιλάμε για τεράστια παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και για πρωτοφανή, αστυνομική αυθαιρεσια» .

«Πρόκειται για μια τρομακτική ιστορία μισογυνισμού, που πηγάζει από ένα πατριαρχικό νομικό σύστημα που αντιμετωπίζει τους άντρες ανώτερους από τα θύματά τους» , γράφει άλλος χρήστης στο Twitter.

Σχετικά ρεπορτάζ φιλοξενήθηκαν από το BBC, την Sun, το Euronews, τους Times, την Washington Post, το Fox News, το CNN και στο Al Jazeera.

Η ίδια η βρετανική κυβέρνηση εξέφρασε ανησυχίες κατά πόσο η 19χρονη έτυχε δίκαιης δίκης, με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ, να δηλώνει ότι θα θέσει το θέμα στις κυπριακές αρχές.

Loader