Το βραβευμένο με Όσκαρ video για τον Kobe Bryant

Το βραβευμένο με Όσκαρ video για τον Kobe Bryant

Ήταν η πρώτη φορά που ένας επαγγελματίας αθλητής κέρδιζε το «χρυσό αγαλματάκι»

To 2015, στα 37 του, κι αφού είχε κερδίσει τα πάντα κι αναγνωριστεί από τους πάντες ο Κόμπε Μπράιαντ ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την ενεργό δράση.

Με έναν πρωτότυπο τρόπο. Γράφοντας ένα γράμμα στο The Players Tribune με παραλήπτη την ίδια την μπάλα του μπάσκετ. Είχε τίτλο “Dear Basketball” κι έγινε φυσικά viral, προετοιμάζοντας το έδαφος για την τελευταία του σεζόν που ήταν ουσιαστικά μια περιοδεία σαν κι αυτές που κάνουν τα θρυλικά μουσικά συγκροτήματα πριν διαλυθούν. Οι αναμνήσεις είναι νωπές, σε όποιο γήπεδο του NBA κι αν πήγαινε ο Κόμπε αποθεωνόταν με συγκλονιστικά standing ovations, οι ομάδες τον τιμούσαν συνήθως παρουσία των δικών τους μεγάλων άσων που υπήρξαν αντίπαλοί του. 

Όλα όμως ξεκίνησαν από αυτό το γράμμα, το οποίο 1.5 χρόνο αργότερα μετέτρεψε σε animation video ο βετεράνος της Disney, Γκλεν Κιν (εφαρμόζοντας και μερικές πρωτοποριακές τεχνικές όπως για πρώτη φορά animated ιδρώτα), με τον ίδιο τον Κόμπε στον ρόλο του αφηγητή και μουσική επένδυση από τον μεγάλο Τζον Γουίλιαμς

Το video έφτασε τελικά μέχρι τα Όσκαρ κερδίζοντας το βραβείο για το Καλύτερο Animated Βίντεο Μίκρου Μήκους. Ήταν, μάλιστα, η πρώτη φορά που ένας επαγγελματίας αθλητής κέρδιζε το «χρυσό αγαλματάκι». 

Αυτός ήταν ο λόγος του Κόμπε όταν ανέβηκε στην σκηνή για να το παραλάβει…

Loader