Βρετανία: Ιερέας δίνει τη Θεία Κοινωνία με chopsticks

Βρετανία: Ιερέας δίνει τη Θεία Κοινωνία με chopsticks

Ακολουθεί τις οδηγίες

Μία ιερέας βρήκε έναν ασυνήθιστο τρόπο να δίνει τη Θεία Κοινωνία στη Βρετανία, ακολουθώντας τις οδηγίες κατά της διασποράς του κορωνοϊού: Χρησιμοποιεί chopsticks.  

Η ιερέας Eileen Harrop, που μεγάλωσε στη Σιγκαπούρη και αγαπά την ασιατική κουζίνα, χρησιμοποιεί τα ειδικά ξυλάκια για να μοιράσει τη Θεία Κοινωνία στους ενορίτες της στους ιερούς ναούς της St Mary στο Gainford και St Andrew στο Winston, στην επαρχία του Durham.  

Οι τρέχουσες συμβουλές για την Θεία Κοινωνία από την Εκκλησία της Αγγλίας αναφέρουν ότι οι ιερείς μπορούν να προσφέρονται μόνο «ψωμί», που αντιπροσωπεύει το σώμα του Χριστού, αλλά δεν πρέπει να προσφέρεται κρασί, που αντιπροσωπεύει το αίμα, καθώς δεν πρέπει να υπάρχει «κοινό κύπελλο» για τους πιστούς.  

Η ιερέας ωστόσο ανέφερε ότι ακόμα και έτσι οι ενορίτες της ήταν «αρκετά ανήσυχοι» ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, έτσι σκέφτηκε να χρησιμοποιεί τα ειδικά ξυλάκια.  

«Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται ότι δεν υπάρχει πιθανότητα διασταυρούμενης μόλυνσης και οι ενορίτες μου αισθάνονται καθησυχασμένοι», λέει.  

«Είναι μάλλον ξεχωριστό καθώς τα chopsticks χρησιμοποιούνται συνήθως για εορταστικές περιστάσεις. Ωστόσο, τώρα η κίνηση αυτή έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία σε αυτούς τους καιρούς, που διανύουμε» προσθέτει η ιερέας.  

Πηγή: www.lifo.gr

Loader