Βρετανία: Τα μαλάκια πονούν και ο βρασμός τους θα απαγορευτεί

Βρετανία: Τα μαλάκια πονούν και ο βρασμός τους θα απαγορευτεί

Η εγνωσμένων ευαισθησιών κυβέρνηση των Τόρις υποστηρίζει ότι τα μαλάκια πονούν, έτσι θα επινοήσει νέους τρόπους μαγειρέματός τους και διά νόμου. Τα νόστιμα μαλακόστρακα θα θανατώνονται με ψύξη ή με ηλεκτρισμό.

Οι από εποχής Θάτσερ παροιμιωδώς ευαίσθητοι σε κοινωνικά θέματα Τόρις έχουν ετοιμάσει ένα νομοσχέδιο όχι ακριβώς να γλείφεις τα δάχτυλά σου αν ανήκεις στην εργατική τάξη, πάντως αρκούντως νόστιμο για… στοχασμό και περισυλλογή στην παμπ όσο μασουλάς σνακ. 

Αφορά στην καλή μεταχείριση των ζώων και καλύπτει τα σπονδυλωτά, ωστόσο δεν αποκλείεται να καλύψει και τα μαλάκια. Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον μάλλον θα αναγνωρίσει ότι οι αστακοί, τα καβούρια, τα χταπόδια, τα καλαμάρια και τα υπόλοιπα ασπόνδυλα αισθάνονται πόνο, έτσι θα τα προστατέψει από τον εν ζωή βρασμό. 

Ο βρασμός των αστακών θα απαγορευτεί λοιπόν, αφού οι υπουργοί του Τζόνσον μεριμνούν αόκνως για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των μαλακίων. Ετσι τα μαλακόστρακα θα λογαριάζονται πλέον σαν σπονδυλωτά ζώα που νιώθουν τον πόνο. 

3344343545554
Toa Heftiba Şinca / pexels

Η βρετανική κυβέρνηση αποδέχθηκε τις σχετικές προτάσεις φιλοζωικών σωματείων και ήδη διαβουλεύεται για τους νέους τρόπους μαγειρέματός τους. Ετσι εξετάζεται η ψύξη των αστακών πριν από το βάπτισμά τους στο καυτό νερό, ψύξη που μπορεί να γίνει είτε με πάγο είτε με αέρα, αλλά και η αναισθητοποίησή τους με ηλεκτρισμό. 

Πέρσι πάντως, όπως έγραψαν οι λονδρέζικοι Times, η κυβέρνηση ανέθεσε σε ειδικούς επιστήμονες έρευνα ώστε να διαπιστώσει αν τα μαλάκια αισθάνονται. Τα αποτελέσματά της δεν είναι ακόμη διαθέσιμα, διαθέσιμη όμως είναι η καλή διάθεση, αφού στους ανησυχούντες για τα δικαιώματα των μαλακίων περιλαμβάνεται και η σύζυγος του πρωθυπουργού, Κάρι. 

Γενικώς οι φιλόζωοι υποστηρίζουν ότι τα μαλάκια είναι «υπέροχα και σαγηνευτικά πλάσματα» τα οποία «αισθάνονται πόνο και να υποφέρουν». Ετσι βάλλουν κατά της βιομηχανίας τροφίμων που τα χρησιμοποιεί στα προϊόντα της. Στο Ην. Βασίλειο καταλήγουν περί τα 420 εκατομμύρια μαλάκια ετησίως. Σε σχετική έκθεση φιλοζωικής εταιρείας υποστηρίζεται ότι τα στοιχεία είναι επαρκή ώστε να υποστηριχτεί η ιδέα του πόνου των μαλακίων. Και ανταποκρινόμενο το υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων δηλώνει ότι είναι υπερήφανο «για τα υψηλά πρότυπα καλής διαβίωσης των ζώων», ενώ δεσμεύεται και για τα περαιτέρω ειδικά για τα ασπόνδυλα. 

Πηγή

Loader