Το co-living ξεκίνησε και στην Αθήνα

Το co-living ξεκίνησε και στην Αθήνα

Το Ilior φέρνει κοντά άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους, μέσω της συν-διαβίωσης

Διαθέτει έξι αυτόνομα ιδιωτικά δωμάτια με το δικό τους μπάνιο, τα οποία ο κάθε ένοικος μπορεί να διαμορφώσει όπως ο ίδιος το επιθυμεί. 

Το Ilior είναι ένα άνετο και ήσυχο περιβάλλον, που έχει σκοπό να κάνει το co-living, δηλαδή τη συν-διαβίωση, τον νέο τρόπο ζωής.   

Όλα ξεκίνησαν το 2018, όταν ο Daniel Lyssy, ο ιδρυτής του Ilior και αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, είχε το όραμα να δημιουργήσει έναν χώρο όπου αυτό που θα διέθετε θα ήταν κάτι παραπάνω από λίγα τετραγωνικά μέτρα και μία απλή λύση διαμονής για τους επισκέπτες της Αθήνας. Αυτό που οραματιζόταν ήταν να δημιουργήσει μια νέα εμπειρία ζωής. 

erttg

Το Ilior, πήρε «σάρκα και οστά» την 1η Φλεβάρη του 2020. Είναι ένα ολοκαίνουριο και πρωτότυπο προϊόν, που όμοιό του μπορούσε να συναντήσει κανείς στις πρωτεύουσες στου κόσμου, αλλά όχι στην Αθήνα, μέχρι τώρα. Βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου (απέχει μόλις δύο λεπτά από τη στάση Μετρό Βικτώρια) και ανάγει τη συν-διαβίωση σε ένα άλλο επίπεδο.    

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο διαμέρισμα, αρχιτεκτονικά μοντέρνο με άνετους χώρους, γρήγορο ίντερνετ, πλήρως εξοπλισμένο που διαθέτει έξι αυτόνομα ιδιωτικά δωμάτια με το δικό τους μπάνιο, τα οποία ο κάθε ένοικος μπορεί να διαμορφώσει όπως ο ίδιος το επιθυμεί.     

ergr

Στους κοινόχρηστους χώρους συμπεριλαμβάνονται η κουζίνα με τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρικές συσκευές, μια πολύ άνετη τραπεζαρία, ένα πολύ ζεστό και φιλόξενο σαλόνι αλλά και ξεχωριστός χώρος εργασίας όπου οι ένοικοι μπορούν να εργάζονται από το σπίτι. Όλα τα έξοδα συμπεριλαμβάνονται στο μηνιαίο ενοίκιο και οι ένοικοι δεν πληρώνουν ούτε λογαριασμούς ούτε κοινόχρηστα, ενώ το συμβόλαιο ξεκινά από τους 3 μήνες με τη δυνατότητα ανανέωσης.    

Απευθύνεται κυρίως στους millennials, σε νέους επιστήμονες, σε εμπνευσμένους καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, σε digital nomads. Σ' αυτούς που μπορούν να δουλεύουν ανεξάρτητα, από τους προσωπικούς φορητούς τους υπολογιστές και το μόνο που χρειάζονται είναι μία καλή σύνδεση Wi-Fi. 

dfgt

Σ' αυτούς που έρχονται στην Αθήνα και φτιάχνουν τη ζωή τους από το μηδέν, που βρίσκουν ως πρόκληση το να γνωρίσουν νέους ανθρώπους και να «χτίσουν» κοινωνικές και -γιατί όχι;- φιλικές σχέσεις με τους συγκατοίκους τους δημιουργώντας τη δική τους κοινότητα. Το Ilior δίνει την ευκαιρία να ζει κανείς όμορφα και με καλή παρέα. Με ανθρώπους που μοιράζονται όμοιους στόχους και όνειρα. 

Καλύπτει την ανάγκη για κοινή διαβίωση αλλά και για ιδιωτικές στιγμές με τις ανέσεις που παρέχει να καλύπτουν την κάθε επιθυμία. Η συναναστροφή με άλλους ανθρώπους και αυτό που λέμε networking είναι μεγάλη υπόθεση και η κεντρική ιδέα στην οποία βασίζεται η δημιουργία του Ilior.    

il7i

 

Η κοινωνική επαφή μέσω των κοινόχρηστων παροχών μπορεί να είναι λυτρωτική και ανακουφιστική για τους εργαζόμενους που η ζωή τους ορίζεται από το κλασσικό μοτίβο σπίτι-δουλειά, δουλειά-σπίτι. «Δεν είναι μια οικονομική συμβατική λύση, είναι ένας νέος, διαφορετικός τρόπος ζωής» αναφέρει ο Daniel.  

Ο πρώτος άνθρωπος που συναντά κανείς, περνώντας την πόρτα του Ilior στην οδό Δεριγνύ είναι ο Ευθύμης Τζώρας. Ο άνθρωπος που κάνει πραγματικά τα πάντα και διαμορφώνει το ευχάριστο περιβάλλον της διαβίωσης εκεί. Συζητά με τους ενοίκους και είναι πάντα εκεί για να λύσει όποια προβλήματα πιθανώς δημιουργηθούν. 

«Πρώτα γνωρίζουμε και συζητάμε με τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να μείνουν στο Ilior» επισημαίνει ο Ευθύμης και προσθέτει: «Οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια στο να «συνδεθούν», να έρθουν πιο κοντά. Γι' αυτό στόχο έχουμε κάθε μήνα να διοργανώνουμε ένα event όπως πχ. την προηγούμενη εβδομάδα που οργανώσαμε ένα pilates event για τους ενοίκους μας».       

Οι «άνθρωποί» του ονόμασαν το Ilior, τη «Γη των Ονειροπόλων» γιατί αυτή είναι η φιλοσοφία τους. Να δημιουργούν χώρους όπου ο καθένας μπορεί να είναι ελεύθερος να ονειρεύεται. Και να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Εκεί βασίστηκαν και οι αρχιτέκτονες Ματίλντα Μπεράχα και Δημήτριος Σωτηρόπουλος που δημιούργησαν αυτόν το χώρο. 

yur

Είναι το προσωπικό τους στοίχημα. Αν προσπαθείτε να βρείτε τι σημαίνει Ilior θα δυσκολευτείτε, καθώς δεν έχει καμία ερμηνεία. Είναι τα αρχικά των ονομάτων των παιδιών του Daniel που δένουν αρμονικά και δίνουν στη «Γη των Ονειροπόλων» τη δική της ονομασία.  

Μάλιστα, ο Νίκος Γεωργόπουλος, ο ταλαντούχος graphic designer με έδρα του το Λονδίνο που επιμελήθηκε το χαρακτηριστικό logo του Ilior, στο πλαίσιο αυτής της φιλοσοφίας, δημιούργησε και την Ilior-σημαία, σήμα-κατατεθέν του «πολύχρωμου» τρόπου ζωής που παρέχει μέσα στη γκρίζα και μουντή καθημερινότητα της μεγαλούπολης.  

yuj78t

Πηγή

Loader