Το CSI Cyprus πραγματοποιεί την εκδήλωση: «Women on the Move: Perspectives on Migration, Inclusion, and Empowerment»

Το CSI Cyprus πραγματοποιεί την εκδήλωση: «Women on the Move: Perspectives on Migration, Inclusion, and Empowerment»

Στόχος η παροχή μίας πλατφόρμας για όσους εργάζονται άμεσα ή έμμεσα με γυναίκες μετανάστριες

Το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας (CSI) Κύπρου ανακοινώσει την επερχόμενη εκδήλωσή του, Women on the Move: Perspectives on Migration, Inclusion, and Empowerment.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου ENFEM - Female TCNs Integration in local Communities through Employability and Entrepreneurship Local Oriented Strategies, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα AMIF της ΕΕ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Απριλίου, από τις 6:00 μ.μ. έως τις 9:00 μ.μ., στο The Ginery στη Λευκωσία. Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρέχει μια πλατφόρμα για όσους εργάζονται άμεσα ή έμμεσα με γυναίκες μετανάστριες, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού των ΜΚΟ, των τοπικών ενδιαφερομένων, των ίδιων των μεταναστριών και άλλων σχετικών επαγγελματιών, να συναντηθούν και να συζητήσουν τις εμπειρίες, τις απόψεις και τις στρατηγικές τους για την προώθηση της ενσωμάτωσης και της υποστήριξης των μεταναστριών γυναικών.

Η εκδήλωση θα συμπεριλαμβάνει μια σύντομη παρουσίαση του έργου ENFEM, ακολουθούμενη από μια ομιλία από την καλεσμένη ομιλήτρια Agne Semenaite από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση CARITAS Cyprus, που εργάζεται άμεσα με γυναίκες μετανάστριες. Η ομιλήτρια θα συζητήσει τις δράσεις του οργανισμού που συμβάλλουν στην περίληψη και την υποστήριξη των μεταναστριών γυναικών. Μετά την ομιλία, θα ακολουθήσει δικτύωση με ελαφρύ δείπνο, όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ανταλλάσσουν ιδέες και καλές πρακτικές. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ

Το ENFEM θα αναπτύξει τοπικές στρατηγικές με στόχο την κοινωνικοοικονομική ένταξη των γυναικών μεταναστριών μέσω της απασχολησιμότητας και της επιχειρηματικότητας, και θα ενδυναμώσει τις γυναίκες αυτές μέσω της μεταφοράς γνώσεων και της ανταλλαγής καλών πρακτικών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων ένταξης. 

Σύνδεσμος εγγραφής εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με: [email protected] 

Ιστοσελίδα έργου: https://enfem.infoproject.eu/ 

Loader