Cyprus Papers: Υποψήφιο ως το καλύτερο ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη

Cyprus Papers: Υποψήφιο ως το καλύτερο ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη

Διεθνούς βεληνεκούς «σταρ» ο Συλλούρης και ο Χριστάκης The Solution Man

Λαμπρή καριέρα ακολουθούν φίλτατοι οι μάχιμοι ρεπόρτερ του Al Jazeera και ταυτοχρόνως ασχημούλικα είναι τα νέα για την Κύπρο μας και τον παγκόσμιο ξεφτιλισμό που υφίσταται, αφού πέρα από τις κυρώσεις από την Κομισιόν, το ΔΝΤ και δεν συμμαζεύεται το επίμαχο βίντεο λαμβάνει συνεχώς τη διεθνή αναγνώριζη που του αξίζει.

Τα περιβόητα Cyprus Papers λοιπόν, το σπουδαίο ρεπορτάζ του Al Jazeera που ξεσκέπασε με βιρτουόζικη μαεστρία το μέγεθος της διαφθοράς και της σήψης στη νήσο μας έχουν συμπεριληφθεί σε λίστα των Lovie Awards με τους επικρατέστερους φιναλίστ για το καλύτερο ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη.

 

Eξάλλου, πριν από λίγο το Al Jazeera δημοσίευσε και podcast από το εξωφρενικό και συνάμα ευτράπελο σκάνδαλο της Κύπρου, στο οποίο επισημαίνεται ανάμεσα σε άλλα η εντυπωσιακή ευκολία με την οποία υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της μπανανίας μας έπεσαν θύματα των undercover δημοσιογράφων, οι οποίοι παρουσιάστηκαν ενώπιόν τους ως μεσολαβητές για επίδοξο εγκληματία επενδυτή που ήθελε διαβατήριο. Ακούστε το στο λινκ που ακολουθεί:

 

Loader