Δανία: Αποχαιρετά όλα τα μέτρα κατά του Covid-19

Δανία: Αποχαιρετά όλα τα μέτρα κατά του Covid-19

Χωρίς safe pass και μάσκες

Από την 1η Φεβρουαρίου και έπειτα η Δανία «αποχαιρετά όλους τους περιορισμούς» κατά του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε η χώρα. Παρά τα αυξημένα κρούσματα και τον μεγάλο αριθμό νοσηλειών, η χώρα από την 1η Φεβρουαρίου θα προχωρήσει σε άρση των μέτρων, καθώς όπως κρίνουν οι αρχές του κράτους η εμβολιαστική κάλυψη είναι επαρκής μπροστά στη μικρότερη σοβαρότητα της παραλλαγής Όμικρον.

«Αποχαιρετάμε τους περιορισμούς και καλωσορίζουμε τη ζωή που γνωρίζαμε πριν από τον κορωνοϊό», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν. «Η μεγάλη αποδοχή του εμβολιαστικού προγράμματος αποδείχθηκε πως είναι αυτό που σκεφτόμασταν: ένα «σούπερ όπλο» και μας έδωσε μια γερή άμυνα εναντίον της νόσου, η οποία συνεχίζει να υφίσταται», επισήμανε η ίδια. «Για αυτό ακριβώς η κυβέρνηση αποφάσισε ότι ο κορωνοϊός δεν πρέπει να θεωρείται πλέον ως μια απειλητική για την κοινωνία ασθένεια», συμπλήρωσε. 

Διάβασε Επίσης: “Σούπερ” ανοσία με εμβολιασμό και μόλυνση από κορωνοϊό

Από την 1η Φεβρουαρίου αίρονται όλοι οι περιορισμοί, σε εθνικό επίπεδο, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ισχύ, όπως το υγειονομικό πάσο, η χρήση της μάσκας ή το πρόωρο κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων. 

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Δανίας θα διατηρήσει, για ακόμη τέσσερις εβδομάδες, ορισμένους περιορισμούς για την είσοδο στη χώρα, δηλαδή τη διεξαγωγή τεστ ή/και την επιβολή καραντίνας, ανάλογα με το καθεστώς ανοσοποίησης. Στη Δανία θα συστήνεται η αυτοαπομόνωση για 4 ημέρες, στην περίπτωση ενός θετικού τεστ, σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Υγείας. Η χρήση της μάσκας και το υγειονομικό πάσο θα συστήνονται για τις επισκέψεις στο νοσοκομείο. 

Πηγή

Πηγή Φωτογραφίας

Loader