Δέκτηκε προσβλητικά σχόλια επειδή θήλαζε το παιδί της

Δέκτηκε προσβλητικά σχόλια επειδή θήλαζε το παιδί της

Μητέρα και bodybuilder δέχτηκε mom shaming γι' αυτή τη φωτογραφία

Ο θηλασμός δεν είναι εύκολη υπόθεση για τις μαμάδες: μπορεί να γίνει πολύ δύσκολος, απαιτητικός αλλά και εξοντωτικός. Εκτός αυτού, οι μητέρες έχουν να αντιμετωπίσουν και κάτι χειρότερο: την κριτική.

Mom shaming αντιμετώπισε μια μητέρα, η Jordan Musser, personal trainer και coach διατροφής από την Πενσιλβάνια. Η Jordan συνδυάζει δύο πράγματα που ο κόσμος θεωρεί ότι δεν πάνε μαζί: τον θηλασμό και το bodybuilding.

Όταν η Musser ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram μια φωτογραφία που θηλάζει την κόρη της έξω από την αίθουσα όπου κέρδισε δύο διαγωνισμούς bodybuilding, τα περισσότερα σχόλια ήταν θετικά. Ωστόσο, υπήρξαν και εκείνοι που την κατηγόρησαν ότι βάζει σε κίνδυνο την υγεία του παιδιού της. Άλλοι είπαν ότι «φρίκαραν».

«Ακόμη και κάποιοι από την ομάδα είπαν ότι ήταν περίεργο και ανθυγιεινό. Ότι είχα κάνει κάτι εκτός πραγματικότητας», ανέφερε η ίδια. 

Μπορεί και να έκανε κάτι εξωφρενικό, αλλά δούλεψε: η Musser κέρδισε τα τρόπαιά της, ενώ, η κορούλα της ταΐστηκε και ήταν χαρούμενη. Και το πιο σημαντικό, η μητέρα, δεν έχασε το αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς της και της ευτυχίας της.

Η Musser όταν έμαθε ότι ήταν έγκυος, έβαλε στην άκρη τα όνειρά της για το επαγγελματικό bodybuilding αλλά συνέχισε τις προπονήσεις, σηκώνοντας βάρη για να έχεις μυική δύναμη όσο μεγάλωνε η κοιλιά της. Μετά τη γέννηση της κόρης της, το όνειρό της επανήλθε. Έχασε τα κιλά της εγκυμοσύνης, μπήκε πάλι σε πρόγραμμα. Το μόνο πρόβλημα ήταν το εξής: Θήλαζε και δεν είχε σκοπό να το σταματήσει. «Το υπερβολικό fitness και ο θηλασμός σπανίως πάνε μαζί», ανέφερε η ίδια. «Είναι αντικρουόμενα μεταξύ τους. Το ένα προϋποθέτει σκληρότητα και επιθετικότητα ενώ το άλλο ζεστασιά, ζωτικότητα και θηλυκότητα».

Μπορεί πολλές μητέρες να μην ταυτιστούν με την ιστορία της μαμάς-Bodybuilder, ωστόσο το νόημα πίσω από αυτή είναι το ίδιο. Ενώ οι μαμάδες κάνουν πάρα πολλά για να παρέχουν τα πάντα στα μωρά τους, δεν πρέπει να θυσιάσουν αυτό που είναι και αυτό που αγαπούν.

View this post on Instagram

HOLIDAY REALITY CHECKS 🦃 . Hi, hello! This time of year is kinda stressful. There’s about one million things going on, people to see, things to do, delicious food to eat - plus, this daunting issue of finding balance between enjoying food and relaxation without going off the deep end. . I’m here to help ya! . Over the next few weeks I’ll be giving you some tips, tricks, advice, and myth busting to help you wade through all the truly stupid stuff you’re going to hear and read about how to handle the holidays. . Plus, you’re about to be absolutely bombarded with ads from companies promising to help you FINALLY stick to that New Years resolution to lose weight. And they’re probably lying to you!!!! I’ll break all of that down for you, too. . Stay tuned, friends! Tomorrow’s topic: THANKSGIVING, of course! . . . #fitness #exercise #gym #workout #mombod #fitmom #strong #postpartum #newmom #squats #npc #bikini #badassmoms #mommuscles #girlmuscles #momlife #glutes #absafterbaby #triceps #fitfam #postpartum #abs #thebadassmothers #badassmothers #momswholift #girlswholift #strength #strengthtraining #betterafterbaby #postpartumfitness

A post shared by Jordan Musser (@jmusscle) on

Ακόμη, δεν πρέπει κανείς να τις κατακρίνει κάνοντάς τους κανενός είδους shaming καθώς μόνο αυτές ξέρουν τι περνούν και πώς τα αντιμετωπίζουν όλα.

Loader