Δεν σε έχουμε ανάγκη, απάντησαν Χάρι και Μέγκαν στον Τραμπ

Δεν σε έχουμε ανάγκη, απάντησαν Χάρι και Μέγκαν στον Τραμπ

Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι επιμένουν πως δεν ζήτησαν ποτέ βοήθεια από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με τα έξοδα της ασφαλείας τους

Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι επιμένουν πως δεν ζήτησαν ποτέ βοήθεια από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με τα έξοδα της ασφαλείας τους, μετά την προειδοποίηση του Τραμπ πως οι Αμερικανοί φορολογούμενοι δεν θα συμβάλλουν στην προστασία τους.

«Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν σχεδιάζουν να ζητήσουν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, πόρους ασφαλείας» δήλωσε εκπρόσωπος του βασιλικού ζευγαριού. «Έχουν γίνει ιδιωτικές ρυθμίσεις ασφαλείας» τόνισε.

Το παλάτι σήμερα αρνήθηκε να σχολιάσει εάν αυτό σήμαινε πως οι Βρετανοί φορολογούμενοι δεν θα πρέπει πλέον να συνεισφέρουν σε οποιοδήποτε μελλοντικό κόστους του ζευγαριού.

Η γρήγορη απάντηση της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι έρχεται λίγες μόλις ώρες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι το ζευγάρι θα πρέπει να πληρώνει αυτό τον λογαριασμό για τους σωματοφύλακές του, τώρα που μετακόμισαν στο Λος Άντζελες από τον Βανκούβερ όπου διέμεναν και όπου η καναδική αστυνομία βοηθούσε με την ασφάλειά του.

Όπως είπε συγκεκριμένα ο Τραμπ:
«Είμαι μεγάλος φίλος και θαυμαστής της βασίλισσας Ελισάβετ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Αναφέρθηκε πως ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, που εγκατέλειψαν την Αγγλία, θα κατοικούσαν μόνιμα στον Καναδά. Τώρα που έφυγαν από τον Καναδά όμως, για τις ΗΠΑ, η Αμερική δεν θα πληρώσει για την προστασία τους. Αυτοί πρέπει να πληρώσουν!».
Ο «λογαριασμός» για την ασφάλεια της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι
Ο λογαριασμός για την ασφάλειά του, που περιλαμβάνει μια λίστα από 9 υψηλά ειδικευμένους Βρετανούς αξιωματικούς, εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 8 εκατομμύρια λίρες ετησίως, και καλύπτεται από τους Βρετανούς φορολογούμενους μέσω του προϋπολογισμού της Μητροπολιτικής Αστυνομίας. Έλαβαν επίσης, υποστήριξη από την βασιλική Καναδική Αστυνομία.

Σύμφωνα με βασιλικές πηγές, εάν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ήθελαν βοήθεια με την ασφάλειά τους από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, που προστατεύει διεθνείς διπλωμάτες, θα έπρεπε να υποβάλουν αίτημα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Την τελική απόφαση θα έπαιρνε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι ο αμερικανός φορολογούμενος δεν θα βοηθήσει στην χρηματοδότηση της ασφάλειας του ζευγαριού.
Όπως έγινε γνωστό την περασμένη εβδομάδα, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ μετακόμισαν στην Καλιφόρνια, προτού κλείσουν τα σύνορα με τον Καναδά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η μητέρα της Μέγκαν, Ντόρια Ράγκλαντ ζει στο Λος Άντζελες και η πρώην ηθοποιός μεγάλωσε εκεί.

Το ζευγάρι ταξίδεψε με ιδιωτικό αεροπλάνο με τον 10 μηνών γιο τους, Άρτσι.

Η απόφασή τους να μετακομίσουν στην Καλιφόρνια, ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση πως οι καναδικές Αρχές θα αρνηθούν να συμβάλουν στο κόστος της προστασίας τους μετά τις 31 Μαρτίου, όπου είναι και η τελευταία ημερομηνία προτού ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, αποδεσμευτούν από την βασιλική τους οικογένεια.

Πηγή 

Loader