Διαδικτυακή συζήτηση "Αστυνομική βία στη σκιά της πανδημίας"

Διαδικτυακή συζήτηση "Αστυνομική βία στη σκιά της πανδημίας"

Αυτούσια η ανάρτηση της διαδικτυακής εκδήλωσης: 


ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ στη σκια της πανδημίας

https://us02web.zoom.us/j/88411166208...

Στις 29 του Φεβράρη 2020 μια διαδήλωση ενάντια στο κλείσιμο των οδοφραγμάτων με πρόσχημα την πανδημία, κατάφερε να σπάσει τον αστυνομικο κλοιο στο οδόφραγμα της Λήδρας και να ενωθει με τουρκοκύπριους στη νεκρη ζώνη. Μια δεύτερη διαδήλωση μια βδομάδα μετα αντιμετωπίστηκε βίαια και αποτελεσματικα απο αστυνομικους που χρησιμοποίησαν χωρις τσιγκουνια σπρέυ πιπερου για να εμποδίσουν τουρκοκύπριους και ελληνοκύπριους να ενώσουν τις φωνες-τους για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων.

Στις 13 του Φεβράρη 2021 μια διαδήλωση ενάντια στη διαφθορα και τα καταπιεστικα μέτρα της Κυβέρνησης για την απαγόρευση εκδηλώσεων, και πάλι με πρόσχημα την πανδημία, διαλύθηκε με ένα όργιο αστυνομικης βίας που δεν έχουμε ξαναδει στους δρόμους της Κύπρου. Μια βδομάδα μετα, και εν μέσω γενικης κατακραυγης ενάντια στην Κυβέρνηση και την Αστυνομία, είδαμε την πιο μεγαλειώδη μαζικη διαδήλωση απο την εποχη της δεκαετίας του ’70 χωρις κανένα επεισόδειο.

Η διαφορα των εκδηλώσεων με ένα χρόνο απόσταση μεταξυ-τους δεν μπορούσε να είναι πιο έντονη. Ένα χρόνο πριν, η Κυβέρνηση μπορούσε να χρησιμοποιήσει βία για την καταστολη εκδηλώσεων και να έχει τουλάχιστον την ανοχη της κοινωνίας, μπορούσε να ξεγελάσει με τις ψεύτικες δικαιολογίες-της μεγάλο μέρους του Κυπριακου λαου. Σήμερα, μέσα σε ένα κλίμα απαξίωσης και φθορας απο το βούρκο της διαφθορας που αποκαλύπτεται καθημερινα, δεν έχει τέτοιες δυνατόητες. Η ανοχη του λαου έχει εξαντληθει.

Το Καφενείο της Πέμπτης οργανώνει αυτη τη βδομάδα μια συζήτηση για να μοιραστούμε τις σκέψεις-μας και να καταλάβουμε καλύτερα την εποχη που περνα η Κυπριακη κοινωνία. Τη συζήτηση θα ξεκινήσουν οι Νίκος Τριμικλινιώτης, Αναστασία Δημητριάδου, Παναγιώτης Αχνιώτης, Αντρέας Παράσχος και Σταύρος Τομπάζος.

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/88411166208...

Meeting ID: 884 1116 6208

Passcode: 003594

---------------------------------------------

Η συζήτηση θα προβάλλεται ζωντανα μέσω facebook:

https://www.facebook.com/socialistiki.ekfrasi.cy

---------------------------------------------

Εχουμε την ανάγκη των εισφορων-σας για να συνεχίσουμε τη λειτουργία του Καφενείου της Πέμπτης

https://www.paypal.com/donate/?cmd=_s-xclick...

---------------------------------------------

ή με έμβασμα στο λογαριασμο:

Ονομα Λογαριασμου: Flourenzou Ioannis

Αρ. Λογαριασμου: CY 011301039087

IBAN: CY12002001130000000103908700

Loader