Διαδήλωση εθνικιστών και γκρίζων λύκων στα κατεχόμενα παρά το οδόφραγμα Δερύνειας, χθες

Διαδήλωση εθνικιστών και γκρίζων λύκων στα κατεχόμενα παρά το οδόφραγμα Δερύνειας, χθες

Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα ψες

Μια ομάδα με τουρκικές σημαίες και σημαίες του ψευδοκράτους διαδήλωσε χθες το βράδυ από την πλευρά του οδοφράγματος Δερύνειας που βρίσκεται στα κατεχόμενα.
 
Όπως μεταδίδεται, από τα κατεχόμενα, τραγουδούσαν εθνικιστικά τραγούδια και φώναζαν συνθήματα όπως «η Κύπρος είναι τουρκική και πάντα θα είναι τουρκική», ενώ σχημάτιζαν με τα χέρια τους το σύμβολο των γκρίζων λύκων.
 
Η «αστυνομία» έστησε μπλόκο σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το οδόφραγμα και δεν τους επέτρεψε να πλησιάσουν. Ακούγοντας τα συνθήματα από την εκδήλωση των μοτοσικλετιστών στην πλευρά του οδοφράγματος που βρίσκεται στις ελεύθερες περιοχές, έσπρωχνα το μπλόκο των «αστυνομικών», οι οποίοι όμως τους εμπόδισαν να προχωρήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αναμονή της χθεσινής άφιξης της πορείας των μοτοσικλετιστών στο οδόφραγμα Δερύνειας, λήφθηκαν όλα τα μέτρα από την Αστυνομία προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία έντασης ή και τυχόν επεισοδίων, με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στον χώρο, ενώ σε ετοιμότητα βρισκόταν και η ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
 
Διακόσιοι περίπου αστυνομικοί με πλήρη αντιδιαδηλωτική εξάρτηση παρατάχθηκαν αριστερά και δεξιά του οδοφράγματος προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος των διαδηλωτών στη νεκρή ζώνη.
 
Παράλληλα, αρκετά μέλη της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών, ΟΥΝΦΙΚΥΠ, βρίσκονταν εντός της νεκρής ζώνης.
 
Γύρω στο μεσημέρι σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εξέδωσε γραπτή δήλωση, καλώντας όσους θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα της Δερύνειας να συμπεριφερθούν υπεύθυνα και να εκδηλώσουν τα συναισθήματα αγανάκτησης τους με τρόπο που να μην επιτρέψουν στους εγκάθετους της Τουρκίας και τους γκρίζους λύκους, που θα συγκεντρωθούν στον χώρο, να αξιοποιήσουν οποιαδήποτε ενέργεια για να επιτύχουν αυτά που η Άγκυρα επιδιώκει.
 
Στο μεταξύ οι μοτοσικλετιστές προερχόμενοι από τα σημεία εκκίνησης, συναντήθηκαν στον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς και ξεκίνησαν πορεία μέχρι το οδόφραγμα. Εκεί βρίσκονταν ήδη συγκεντρωμένοι ήδη αρκετοί συμμετέχοντες στην εκδήλωση, κρατώντας πανό που έγραφαν «είμαστε όλοι Βαρωσιώτες» και «Αμμόχωστος η πόλη μας».

Loader