Διακοπές 2021: Πέντε μέρη σε Ελλάδα ανάμεσα στους ασφαλέστερους προορισμούς

Διακοπές 2021: Πέντε μέρη σε Ελλάδα ανάμεσα στους ασφαλέστερους προορισμούς

Τώρα με την πανδημία

Πέντε ελληνικούς προορισμούς περιλαμβάνει στη λίστα με τους ασφαλέστερους ευρωπαϊκού προορισμούς ως προς τον Covid-19, ο ιστότοπος europeanbestdestinations.com.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει στη λίστα του, την Άσσο στην Κεφαλονιά, την Κέρκυρα, το Κοκκάρι στην Σάμο, τα Μετέωρα και την Ικαρία.

435454545665
Ικαρία

Ικαρία

Η Ικαρία θεωρείται ένα από τα πιο αυθεντικά νησιά της Ελλάδας. Χωρίς μαζικό τουρισμό, αυτό το απίστευτα γοητευτικό νησί θα σας σαγηνεύσει αμέσως.

54845
Μετέωρα. Φώτο: gtp.gr/

Μετέωρα

Κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου, οι περισσότεροι από εμάς στραφήκαμε σε περιπάτους στη φύση και σε συναντήσεις με ανθρώπους αυθεντικούς που ζουν απλά, σεβόμενοι τη φύση. Τα Μετέωρα είναι ένας από τους καλύτερα κρυμμένους πολύτιμους θησαυρούς της Ελλάδας, ένα μοναδικό μέρος στον κόσμο που θα σας κάνει να ξεχάσετε τις δύσκολες στιγμές που περνάμε.

Αφήστε το άγχος στο σπίτι και ξεφύγετε σε μαγευτικά τοπία. Τα Μετέωρα είναι ένας από τα πιο απίστευτα μέρη που έχουν χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Καταπληκτικά ορθόδοξα μοναστήρια (υπάρχουν 6 από τα 24 αρχικά χτισμένα στις κορυφές των λόφων) κυριαρχούν σε μια περιοχή σπάνιας ομορφιάς.

4343434434345345354
Κοκκάρι της Σάμου. Φώτο: clickatlife.gr/

Κοκκάρι Σάμος

Μόλις 10 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού της Σάμου, το Κοκκάρι είναι ένα γοητευτικό ψαροχώρι που απευθύνεται σε όλο και περισσότερους ταξιδιώτες χάρη στις όμορφες παραλίες, τα κρυστάλλινα νερά και τα καταπράσινα βουνά. Αυτό είναι πραγματικά αυτό που χρειάζεστε για διακοπές μακριά από τα πλήθη, μέσα στη φύση. Οι μέρες σας θα γεμίσουν με βόλτες στην παραλία, περιπάτους και καλό φαγητό.

Για ασφαλείς διακοπές με ήλιο, γαλάζιο ουρανό και πεντακάθαρη θάλασσα, το Κοκκάρι και η Σάμος είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

3223
Κέρκυρα. Φώτο: CorfuPress.com

Κέρκυρα

Αν ψάχνετε για ένα μέρος που συνδυάζει τη φύση, τον ήλιο, τον αειφόρο τουρισμό, τη χαλάρωση, τη γαστρονομία, τις παραδεισένιες παραλίες και τον πολιτισμό, μην ψάχνετε άλλο, η Κέρκυρα είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς. Αυτός ο προορισμός, μαζί με τη Μαδέρα και τις Αζόρες, είναι ένας από τους παραδεισένιους προορισμούς στην Ευρώπη που έχει αντέξει σε ότι αφορά στον Covid-19.

Το νησί είναι ο ιδανικός προορισμός για αξέχαστες διακοπές κάτω από τον ελληνικό ήλιο. Φέρει τα σημάδια βενετσιάνικων, γαλλικών και βρετανικών πολιτισμών που κυριαρχούσαν στην Ελλάδα για αιώνες.

Ελάτε να ανακαλύψετε αυτό το πλούσιο ιστορικό παρελθόν, να ξεκουραστείτε στις παραδεισένιες παραλίες του, να δοκιμάσετε το κρασί και το παρθένο ελαιόλαδο και να απολαύσετε μοναδικές εμπειρίες, όπως μια ιδιωτική εκδρομή γευσιγνωσίας κρασιού ολόκληρης της Κέρκυρας ή μια 5ωρη ιδιωτική περιήγηση στο παλάτι της Κέρκυρας, το Αχίλλειο.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το παλιό φρούριο της Κέρκυρας και τις μυστικές παραλίες της, όπως το «Κανάλι της αγάπης» και το εμβληματικό και πολυφωτογραφημένο μοναστήρι της Βλαχέρνας.

332
 Άσσος, Κεφαλονιά. Φώτο:ktelkefalonias.gr

Άσσος, Κεφαλονιά

Για τις επόμενες διακοπές σας, αν ονειρεύεστε την αυθεντικότητα, το γαλάζιο του ουρανού, μια πεντακάθαρη θάλασσα, καλό φαγητό, φύση, χρώμα, χαρά, τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε αυτό το πανέμορφο χωριό της Κεφαλονιάς. Ανακαλύψτε την Άσσο στην Κεφαλονιά, είτε είστε με τον σύντροφό σας, είτε με ολόκληρη την οικογένειά σας, έναν από τους καλύτερους κρυμμένους πολύτιμους θησαυρούς της Ελλάδας και έναν από τους ασφαλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη.

Στα βόρεια της Κεφαλονιάς, που θεωρείται ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας, η Ασσος είναι ένα πολύχρωμο παλιό ψαροχώρι. Κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στο νησί της Κεφαλονιάς, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το «Σπήλαιο Μελισσάνης» που θεωρείται ένας από τους φυσικούς θησαυρούς της Ελλάδας, καθώς και το Ναυάγιο που βραβεύτηκε ως μια από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας.

Στον ιστότοπο europeanbestdestinations.com πριν τη λίστα με τους ασφαλέστερους ως προς τον Covid-19 προορισμούς της Ευρώπης σημειώνεται το εξής:

«Από την αρχή της πανδημίας, σας παρέχουμε τακτικά πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση με τη δημοσίευση ενημερωμένων χαρτών σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την κατάσταση του Covid-19 στον κόσμο (ΠΟΥ).

Η κατάσταση εξελίσσεται συνεχώς: πρώτα επικοινωνήσαμε για τους προορισμούς που πρέπει να αποφύγουμε και, στη συνέχεια, στο αποκορύφωμα της κρίσης και ακολουθώντας τις συστάσεις του ΠΟΥ, σας συμβουλεύαμε να μείνετε στο σπίτι.

Μόλις κατέστη δυνατό να ταξιδέψουμε, ενημερώσαμε για τους ασφαλέστερους προορισμούς βάσει κριτηρίων όπως ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων Covid-19 ανά 100.000 κατοίκους, ο αριθμός των θανάτων, τα μέτρα υγείας, οι συστάσεις που θέσπισαν οι αρχές για να καλωσορίσουν τους τουρίστες σε ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα, καταστήματα και εστιατόρια σύμφωνα με τα πρότυπα υγείας.

Εάν ένα εμβόλιο κατά του covid-19 μπορεί να μας επιτρέψει να ταξιδέψουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια, πολλοί από εσάς θέλετε να ταξιδέψετε σε προορισμούς που έχουν παραμείνει ασφαλείς σε όλη αυτή την πανδημία. Έχουμε επιλέξει προορισμούς στους οποίους τα νοσοκομεία δεν ήταν ποτέ κορεσμένα, προορισμούς που αντιμετώπισαν λιγότερα κρούσματα covid-19 και είναι επίσης λιγότερο πιθανό να επιβάλουν απαγόρευση κυκλοφορίας ή περιορισμούς κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.

Για πρακτικούς λόγους έχουμε επιλέξει προορισμούς που δεν έχουν επιβάλει καραντίνα: ορισμένοι ασφαλείς προορισμοί όπως οι Νήσοι Φερόες, η Ισλανδία, η Νορβηγία ή η Φινλανδία δεν εμφανίζονται στην κατάταξη αυτή για τον ίδιο λόγο παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν χαμηλά κρούσματα covid-19. Ακολουθεί μια λίστα προορισμών που παρέμειναν ασφαλέστεροι τους τελευταίους μήνες, σε σύγκριση με άλλους και που είναι ανοιχτοί για τους τουρίστες.

Λάβετε υπόψη ότι οι ταξιδιωτικές συνθήκες, τα μέτρα υγείας των διαφόρων προορισμών καθώς και ο αριθμός των περιπτώσεων του Covid-19 παρατίθενται και ενημερώνονται τακτικά.

Παραμείνετε σε εγρήγορση και μην ξεχνάτε την κοινωνική απόσταση και να φοράτες μάσκα όταν είναι δυνατόν ή απαιτείται. Αποφύγετε να ταξιδεύετε εάν δεν είστε καλά. Άτομα άνω των 70, ή υπέρβαρα ή με αναπνευστικά προβλήματα, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά. Είναι επίσης δική μας ευθύνη να προστατεύουμε τους πιο ευάλωτους αγαπημένους μας και τους ντόπιους στις χώρες που επισκεπτόμαστε.

Σας συνιστούμε να κάνετε κράτηση για τη διαμονή σας και να επιλέξετε την επιλογή "Επιστροφή χρημάτων 100% χωρίς ακυρωτικά", καθώς και τις πτήσεις σας και τις περιηγήσεις και τις δραστηριότητές σας (ακυρώνονται έως και 24 ώρες πριν).

Αποποίηση ευθύνης: Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την παροχή ενημερωμένων, ακριβών και πληρέστατων πληροφοριών. Ωστόσο, η πανδημία εξελίσσεται καθημερινά και σας συνιστούμε να ελέγξετε τους κανόνες που διέπουν τη χώρα αναχώρησης και τη χώρα προορισμού».

Πηγή

Loader