To δικό του Πολυτεχνείο ζει το Χονγκ Κονγκ

To δικό του Πολυτεχνείο ζει το Χονγκ Κονγκ

Συμβαίνει τώρα

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ έσπασε τα οδοφράγματα που είχαν στήσει φοιτητές και ακτιβιστές στην Πολυτεχνική Σχολή και προσπαθεί να εισβάλλει στον χώρο για να συλλάβει τους διαδηλωτές.  

Eικόνες και βίντεο από το σημείο δείχνουν βροχή δακρυγόνων και φωτιές στους δρόμους και υπάρχουν πληροφορίες για μαζικές συλλήψεις. Σύμφωνα με τον Guardian, εκτιμάται πως μέσα στο Πολυτεχνείο υπάρχουν περίπου 800 διαδηλωτές. Νωρίτερα κάποιοι προσπάθησαν να διαφύγουν από το Πανεπιστήμιο, αλλά η αστυνομία τους απώθησε και τους εγκλώβισε μέσα στο χώρο. 

Λίγες ώρες νωρίτερα, η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ απείλησε τους διαδηλωτές πως θα χρησιμοποιήσει πραγματικές σφαίρες. Αυτή ήταν η πρώτη τέτοιου είδους προειδοποίηση που απευθύνεται από τις δυνάμεις ασφαλείας από την έναρξη της κρίσης πριν από περίπου έξι μήνες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι μέλη της πυροβόλησαν τρεις φορές με πραγματικές σφαίρες τα ξημερώματα κοντά στο πανεπιστήμιο, διευκρινίζοντας ότι κανένας δεν τραυματίστηκε.   Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν  το πρωί την είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής προκειμένου να εμποδίσουν την επέμβαση της αστυνομίας. Πολλές εκρήξεις ακούστηκαν τα ξημερώματα, σύμφωνα με ανταποκριτές του AFP, προτού εμφανιστεί πυκνός καπνός από την είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής του Χονγκ Κονγκ (PolyU), το οποίο αυτό το Σαββατοκύριακο αναδείχθηκε σε προπύργιο των διαδηλωτών.   

Loader