Δημοπρατήθηκε χριστουγεννιάτικο δέντρο 103 ετών

Δημοπρατήθηκε χριστουγεννιάτικο δέντρο 103 ετών

Ένα από τα πρώτα χριστουγεννιάτικα δέντρα μαζικής παραγωγής

Δημοπρατήθηκε έναντι 4.000 δολαρίων τεχνητό χριστουγεννιάτικο δέντρο 103 ετών, ένα από τα πρώτα μαζικής παραγωγής.

Σύμφωνα με τον οίκο Hansos Auctioneers, το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι ύψους 76 εκατοστών, έχει 25 κλαδιά, 12 κόκκινους καρπούς και 6 μικροσκοπικά κηροπήγια, ενώ χαρακτηρίζεται ως το «πιο ταπεινό χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο».

Μεταφέρθηκε στο σπίτι της οικογένειας της Ντόροθι Γκραντ, όταν ήταν 8 ετών το 1920. Από τότε και μέχρι τον θάνατό της, σε ηλικία 101 ετών, είχε γίνει βασικό στοιχείο των γιορτών της. Το εν λόγω χριστουγεννιάτικο δέντρο, πιθανότατα, αγοράστηκε από τη μητέρα της Ντόροθι Γκραντ στο Woolworth's στο Λονδίνο. Στην πορεία, το δέντρο δόθηκε στην κόρη της Ντόροθι Γκραντ, τη 84χρονη Σίρλεϊ Χολ, που ζει κοντά στο Λάφμπορο της Αγγλίας.

«Όσο απλό κι αν ήταν, η Ντόροθι αγαπούσε αυτό το δέντρο» ανέφερε ο Τσαρλς Χάνσον, ιδιοκτήτης του Hansons Auctioneers, σε δελτίο Τύπου. Συμπλήρωσε πως «έγινε βασικό στοιχείο των οικογενειακών γιορτών για δεκαετίες. Το γεγονός ότι της έφερε τέτοια χαρά δείχνει σεμνότητα. Μας θυμίζει ότι η χλιδή και η υπερβολή δεν απαιτούνται για να αιχμαλωτίσει το πνεύμα των Χριστουγέννων. Για τη Ντόροθι ήταν αρκετό να έχει ένα δέντρο».

Σχετικά με την απόφαση της Σίρλεϊ Χολ, ο Τσαρλς Χάνσον ανέφερε πως «η Χολ αποφάσισε να το αποχωριστεί για να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας της και να διασφαλίσει ότι θα επιβιώσει ως μια ταπεινή υπενθύμιση της ζωής της δεκαετίας του 1920. Παρά την καταστροφή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και την πανδημία της ισπανικής γρίπης, υπήρξε ανανεωμένη αισιοδοξία».

Loader