Δήμος Λεμεσού: Στόχος η σωστή ανάπλαση του Lady's Mile

Δήμος Λεμεσού: Στόχος η σωστή ανάπλαση του Lady's Mile

Tο θέμα της ανάπλασης της Ακτής του Lady’s Mile, υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης είναι ένα πολύ σημαντικό και μείζονος σημασίας.

Στον απόηχο των αντιδράσεων που σηεμιώθηκάν, ο  Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης υπογραμμίζει πως στόχος είναι η σωστή ανάπλαση της φυσικής ακτής του Lady's Mile και όχι η εμπορική εκμετάλλευση της. Θα πρέπει να βελτιωθεί η προσβασιμότητα της ώστε ο κόσμος να μπορεί με άνεση να την χαίρεται, σημειώνει.

Σε ανακοινωση του Δήμου, αναφέρεται:

Όπως επεξηγήθηκε και σε πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου ημερομηνίας 3/3/2021, αλλά και όπως ανέπτυξε ο Δήμαρχος Λεμεσού σε συνέντευξη του, σε διαδικτυακή εκπομπή της εφημερίδας Λεμεσός την ίδια ημέρα, το θέμα της ανάπλασης της Ακτής του Lady’s Mile  είναι ένα πολύ σημαντικό και μείζονος σημασίας θέμα, που αφορά τη μοναδική παραλία και παρακείμενο βιότοπο της Ανατολικής Μεσογείου.

Η ανάπλαση του Lady’s Mile δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με απλουστευτικά επικίνδυνο τρόπο ως ένα ζήτημα που αφορά την προώθηση απλά της τοποθέτησης μερικών κρεββατιών στην  ακτή και την αυθαίρετη και πρόχειρη «κατασκευή δρόμου». Η ανάπλαση αφορά την προώθηση ενός σωστού ολοκληρωμένου ρυθμιστικού σχεδίου το οποίο θα λαμβάνει υπόψη και θα μελετά εις βάθος όλες τις παραμέτρους και θα διασφαλίζει την προστασία και ανάδειξη ενός περιβαλλοντικού θησαυρού όπως είναι η περιοχή Lady’s Mile.

Σημαντική ασφαλώς παράμετρος της ανάπλασης είναι και η προσβασιμότητα της περιοχής στους επισκέπτες.

Είναι για αυτούς του λόγους που το Υπουργείο Εσωτερικών ανέθεσε στον Δήμο Λεμεσού, ένα δήμο που διαθέτει την απαιτούμενη γνώση και τεχνογνωσία, την προώθηση της ανάπλασης και της ωρίμανσης του έργου όλης, τονίζουμε όλης, της περιοχής του Lady’s Mile, η οποία δεν μπορεί να τεμαχίζεται σε τμήματα ανάλογα με το σε ποια κοινότητα συνορεύει.

Η χειρότερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει κάποιος στο θέμα αυτό είναι η προώθηση πρόχειρων και αποσπασματικών προτάσεων για χωρίς μελέτη εμπορικοποίηση του Lady’s Mile, ή να το εμπλέξει σε θέματα δήθεν δικαιοδοσίας μεταξύ του Δήμου Λεμεσού και άλλων δήμων / κοινοτήτων της περιοχής.

 

Μεταξύ άλλων, η ανάπλαση της γνωστής ακτής που είναι γνωστή για τη φυσική και ανέγγιχτή της ομορφιά και που γειτνιάζει με την Αλυκή Ακρωτηρίου, συμπεριλαμβάνει την ενίσχυση της βλάστησης των παράκτιων λιμνών, αντικατάσταση του υφιστάμενου χωματόδρομου με νέο δρόμο διπλής κατεύθυνσης με ελάχιστο πλάτος το 7 μέτρα, τη δημιουργία ξύλινης πλατφόρμας για πεζούς και ποδηλάτες και εγκάρσιες ξύλινες γέφυρες για πρόσβαση στην παραλία.

H εικόνα του πριν και του μετά της σχεδιαζόμενης ανάπλασης, όπως δημοσιεύτηκε από τον Δήμο:

fafafa

Loader