Δρ. Κατερίνα Θεοδωρίδου-CSI Cyprus: "Το Christmas Village κάθε χρονιά μεγαλώνει και περισσότερο"

Δρ. Κατερίνα Θεοδωρίδου-CSI Cyprus: "Το Christmas Village κάθε χρονιά μεγαλώνει και περισσότερο"

Η πρωτεύουσα ετοιμάζεται για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του CSI Cyprus - Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου, στον καλυμμένο χώρο της Πλατείας Ελευθερίας

Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου, το Christmas Village του Center for Social Innovation – CSI επιστρέφει στην καρδιά της πρωτεύουσας, δίνοντας στο κοινό μια μοναδική ευκαιρία να υποδεχθεί την έλευση των γιορτών με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, ο καλυμμένος χώρος της Πλατείας Ελευθερίας θα μεταμορφωθεί σε ένα τοπίο γεμάτο δραστηριότητες.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναρπαστικά χορευτικά και acts, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γεμάτη χαρά και ενθουσιασμό. Αλλά πέρα από την ψυχαγωγία, το Christmas Village δίνει έμφαση στην πολυπολιτισμικότητα, φέρνοντας μαζί διάφορες κουλτούρες και παραδόσεις.

Οι γευστικές απολαύσεις δεν θα λείπουν, αφού οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν λαχταριστά εδέσματα, από ζεστές σούπες μέχρι πεντανόστιμα nachos.

Σε συνέντευξή της στην Avant-Garde, η Δρ. Κατερίνα Θεοδωρίδου, Director, R&D και Project Management CSI Cyprus, ανέλυσε το ιστορικό της εκδήλωσης και αποκάλυψε λεπτομέρειες για τα ανατρεπτικά στοιχεία που προσφέρει.

Τι θα βρει κανείς εάν επισκεφθεί το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του CSI;

Καθώς τα Χριστούγεννα αποτελούν τη γιορτή της αγάπης και της ενότητας μεταξύ των ανθρώπων, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν όμορφες, γιορτινές στιγμές μέσα από διάφορες πολιτιστικές δράσεις και παραδόσεις. Στο Χωριό, θα διατίθενται χορευτικά και μουσικά σύνολα από διάφορες εθνικότητες, όπως το PANTHERS Dance Studio, το Fly in Dance, οι Lakhe Creations, οι Bloomfields και η Music Moments Accordion Band. Στα περίπτερα θα διατίθενται προς πώληση διάφορα είδη, όπως βιβλία, κεριά, χειροποίητα κοσμήματα, γούρια και στολίδια Χριστουγέννων, καθώς και ποικιλία εδεσμάτων, όπως κρέπες, hot dogs, σούπες, γλυκίσματα, ζεστή σοκολάτα και nachos. Στο χώρο θα υπάρχουν επίσης διαδραστικές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους. Την ατμόσφαιρα στο Χωριό θα ενισχύει και ο ΚΛΙΚ FM που θα είναι στο χώρο με live link. 

Ποια χρονιά είναι αυτή για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του CSI; Τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που συμβάλλει στην επιτυχία του;

Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη χρόνια που το Center for Social Innovation – CSI διοργανώνει το “Christmas Village” στην Πλατεία Ελευθερίας. Κάθε χρονιά νοιώθουμε και πιο ευγνώμων που ο κόσμος αγκαλιάζει αυτήν τη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με την παρουσία του και τη στήριξή του, κάτι το οποίο σίγουρα συμβάλλει στην επιτυχία της. Εμείς από τη δική μας πλευρά, και με τη στήριξη του Δήμου Λευκωσίας που μας παραχωρεί τον καλυμμένο χώρο στην Πλατεία και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα, επιδιώκουμε κάθε χρονιά να δίνουμε την ευκαιρία σε τοπικές μικρές επιχειρήσεις να παρευρεθούν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Επίσης, προσκαλούμε τοπικές σχολές χορού, συγκροτήματα και χορωδίες να ενισχύσουν τη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με τα τραγούδια και τους χορούς τους, συμβάλλοντας στην επιτυχία του Χωριού. Τέλος, το γεγονός ότι η Πλατεία Ελευθερίας περιβάλλεται από άτομα μεταναστευτικού υπόβαθρου ενισχύει την πολυπολιτισμικότητα της εκδήλωσης. 

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για αυτή την εκδήλωση πριν από τρία χρόνια;

Τον Σεπτέμβριο του 2021 είχε ανακοινωθεί από το Δήμο Λευκωσίας ότι δεν θα διοργανώνονταν Χριστουγεννιάτικα χωριά, λόγω της αστάθειας που υπήρχε ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Με αυτό ως έναυσμα και ως οργανισμός που αποσκοπεί στην ενίσχυση της κοινωνίας μέσω των δράσεων μας, ζητήσαμε και πήραμε την έγκριση του Δήμου για να διοργανώσουμε εμείς ως Center for Social Innovation το Christmas Village με δικό μας κόστος. Μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία, θέλαμε να δώσουμε ένα Χριστουγεννιάτικο παλμό στην Πλατεία Ελευθερίας, να στηρίξουμε την τοπική κοινωνία, και ιδιαίτερα μικρές επιχειρήσεις που είχαν επηρεαστεί από την πανδημία, αλλά και να προσφέρουμε όμορφες γιορτινές στιγμές στο κοινό. Το 2021 ξεκινήσαμε με ένα μικρό Christmas Village, το οποίο αγκαλιάστηκε από το κοινό και από τότε κάθε χρονιά μεγαλώνει και περισσότερο. Το Christmas Village χρηματοδοτείται από το Center for Social Innovation, υποστηρίζεται από το Δήμο Λευκωσίας, και δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής για τις τοπικές επιχειρήσεις που λαμβάνουν μέρος. 

Με ποιο τρόπο οι επισκέπτες συνεισφέρουν στον κοινωνικό χαρακτήρα της εκδήλωσης;

Σίγουρα η πιο μεγάλη συνεισφορά στον κοινωνικό χαρακτήρα του “Christmas Village” είναι η παρουσία του κόσμου και η ενεργή εμπλοκή του στις δραστηριότητες που θα διεκπεραιώνονται στο χώρο. Σε πιο έμπρακτο επίπεδο, οι επισκέπτες μπορούν να στηρίξουν οικονομικά τις τοπικές επιχειρήσεις που θα προσφέρουν τα προϊόντα τους, καθώς επωφελούνται και οι ίδιοι με δώρα που μπορούν να πάρουν για τις γιορτές, αλλά και εδέσματα για το σπίτι. Τέλος, η παρουσία τους και η εμψύχωση των μουσικών και χορευτικών συνόλων που θα εμφανίζονται εκεί είναι η πιο όμορφη και αγνή πράξη αγάπης και κοινωνικής συνεισφοράς.  

Πότε και πού μπορεί κανείς να επισκεφθεί το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του CSI;

Το “Christmas Village” θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας (καλυμμένη περιοχή), την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ. Όλες οι λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και τους συμμετέχοντες βρίσκονται στη σελίδα του Χωριού στο Facebook

Πείτε μας δύο λόγια για το έργο του Center for Social Innovation - CSI

Το Center for Social Innovation (CSI), επικεντρώνεται στην προώθηση της κοινωνικής καινοτομίας που μπορεί να επιφέρει θετική αλλαγή σε τοπικές, εθνικές, περιφερειακές και παγκόσμιες προκλήσεις, λειτουργώντας με βάση το μοντέλο της έρευνας και ανάπτυξης. Σκοπός μας είναι να παρεμβαίνουμε συστηματικά και συστημικά στον κοινωνικό ιστό για να επιτρέψουμε, να ενθαρρύνουμε και να διευκολύνουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Πιστεύουμε ότι η ποιότητα ζωής βελτιώνεται όταν η διαδικασία της κοινωνικής καινοτομίας αξιοποιείται για την επίτευξη κοινωνικής δικαιοσύνης, την επίλυση συστημικών προβλημάτων και την ανάπτυξη λύσεων που μπορούν να προσφέρουν ευκαιρίες για άτομα και οργανισμούς.

1

Loader