Δύσκολοι καιροί για εικοσάρηδες στην Κύπρο

Δύσκολοι καιροί για εικοσάρηδες στην Κύπρο

Σε παράφραση του Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες

Και δεν είναι μόνο στην Κύπρο. 

Η περίοδος που διανύουμε, αυτή που αποκαλείται Generation Z ή iGeneration ή Μετά-Millennials ή και Homeland Generation, όπως και να την βαπτίσουμε, είναι αυτή που βίωσε και βιώνει την οικονοµική κρίση.

Η γενιά που καλείται να αντιμετωπίσει ό,τι κι αν είναι αυτό που γέννησε η παγκοσμιοποίηση. 

Όσοι ανήκουμε σ’ αυτό το μη-προϊντερνετικό box, ξέρουμε πολύ καλά για τί πράγμα μιλάμε. 

Τελειώνεις το σχολείο μ’ ένα μπέρδεμα στα μπαγκάζια σου κι ένα κάρο ερωτήματα. 

Τί θες να σπουδάσεις, αν αξίζει να το σπουδάσεις και αυτό που σου αρέσει θα σου εξασφαλίσει την πολυπόθητη επαγγελματική αποκατάσταση. Αν θα έχεις ποτέ την οικονομική ευχέρεια να φύγεις απ’ το -ζεστό κατα τα άλλα- πατρικό σου και να νιώσεις ανεξάρτητος. Να αρχίσεις να στήνεις το δικό σου, προσωπικό βιογραφικό. 

Αυτοί που μας χαρακτηρίζουν ως τη “γενιά της ανατροπής” κάτι θα ξέρουν. 

Εμείς αυτό που ξέρουμε είναι πως μία χείρα βοηθείας, ένα μικρό σκούντηγμα για να πάμε παρακάτω, το χρειαζόμαστε. 

***

Ενημερώσου για το πρόγραμμα JumpStart της Ελληνικής Τράπεζας που αφορά σε αποφοίτους και στρατιώτες του 2019.

Είκοσι συνολικά υποτροφίες των €2,000 αvά έτος θα προσφέρονται μέσω του προγράμματος Jumpstart της Ελληνικής Τράπεζας που σκοπό έχει την οικονομική στήριξη στις ακαδημαϊκές τους σπουδές σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο ή σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Οι υποτροφίες δίνονται στη βάση οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, καθώς και ακαδημαϊκών επιδόσεων.

Αίτηση μπορείς να υποβάλεις αν είσαι απόφοιτος του 2019 από οποιοδήποτε λύκειο, τεχνική σχολή (ιδιωτικό/δημόσιο) της Κύπρου και θα αρχίσεις σπουδές το αργότερο εντός του 2020 ή ακόμα κι αν έχεις ήδη αρχίσει. Επίσης μπορείς να υποβάλεις αίτηση αν είσαι στρατιώτης που ολοκλήρωσες ή θα ολοκληρώσεις τη θητεία σου εντός του 2019 και θα αρχίσεις σπουδές το αργότερο εντός του 2020 ή έχεις ήδη αρχίσει. 

Απαραίτητα όμως θα πρέπει να τηρούνται οι πιο κάτω προϋποθέσεις:

Θα πρέπει να κατέχεις κυπριακή υπηκοότητα ή να είσαι μόνιμος και νόμιμος κάτοικος Κύπρου, και να διαμένεις στις περιοχές που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Θα πρέπει να διατηρείς λογαριασμό στην Ελληνική Τράπεζα ή να προβείς σε άνοιγμα λογαριασμού και έκδοση κάρτας πριν την υποβολή της αίτησης σου.

Αν και εσύ ενδιαφέρεσαι μπορείς να υποβάλεις την αίτηση σου ηλεκτρονικά μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου ΕΔΩ

Loader