Έδιωξαν Έλληνες φιλάθλους για «ανάρμοστη συμπεριφορά»

Έδιωξαν Έλληνες φιλάθλους για «ανάρμοστη συμπεριφορά»

Στο Open Αυστραλίας

Οι ίδιοι κάνουν λόγο για ρατσιστική συμπεριφορά

Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Australian Open, ωστόσο όπως φαίνεται υπήρχαν και απρόοπτα στις εγκαταστάσεις του Melbourne Park, αφού, σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Αυστραλία, απομακρύνθηκαν από τον χώρο Έλληνες φίλαθλοι.

Σύμφωνα με την Herald Sun, οι Έλληνες φίλαθλοι πανηγύρισαν τη νίκη της Μαρίας Σάκκαρη με φωνές και συνθήματα με αποτέλεσμα να αποβληθούν. Την είδηση επιβεβαίωσε και η αστυνομία τονίζοντας ότι η αποβολή οφείλεται σε «ανάρμοστη συμπεριφορά» και ότι είχαν προηγηθεί προειδοποιήσεις τόσο από τον διαιτητή και την ασφάλεια όσο και από την ίδια. «Μετά τον αγώνα ζητήθηκε από την ομάδα να φύγει και ο έκανε ειρηνικά», σημείωσε.

 

Ένας από αυτούς, πάντως, μιλώντας στο ίδιο Μέσο έκανε λόγο για ρατσιστική συμπεριφορά, υποστηρίζοντας πως το μόνο που έκαναν ήταν να πανηγυρίσουν λίγο πιο έντονα. «Σήμερα υποστηρίζουμε την χώρα μας, τους Έλληνες. Τραγουδούσαμε και κάποιοι μας έδιωξαν χωρίς κανέναν λόγο. Νιώθω ότι ήταν ρατσιστική η προσέγγιση», ανέφερε συγκεκριμένα και συνέχισε:

«Μετά το παιχνίδι, που κερδίσαμε και μετά πανηγυρίσαμε όπως ξέρουμε, αλλά εδώ πιστεύουν ότι το παρατραβήξαμε. Απλά πανηγυρίσαμε, υποστηρίζοντας τους ανθρώπους μας».

Ένας ακόμα φίλαθλος έκανε λόγο για διάκριση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι Σέρβοι έκαναν το ίδιο πράγμα όταν νίκησε ο Τζόκοβιτς, αλλά όταν το κάνουμε εμείς, αστυνομικοί και σεκιούριτι μας βγάζουν έξω».

Loader