Έφτιαχνε επί 8 χρόνια Πύργο του Άιφελ με 700.000 σπίρτα

Έφτιαχνε επί 8 χρόνια Πύργο του Άιφελ με 700.000 σπίρτα

Έχασε το ρεκόρ στις λεπτομέρειες

Ένας 47χρονος Γάλλος κατασκεύαζε επί οχτώ χρόνια ένα αντίγραφο του Πύργου του Άιφελ- ύψους 7,19 μέτρων- χρησιμοποιώντας περισσότερα από 700.000 σπίρτα. Όμως, έχασε στις λεπτομέρειες το ρεκόρ Γκίνες που ήλπιζε να πετύχει.

Ο Richard Plaud δήλωσε ότι αφιέρωσε 4.200 ώρες προκειμένου να φτιάξει την ψηλότερη κατασκευή από σπίρτα. Για τον Πύργο του Άιφελ που δημιούργησε χρησιμοποίησε 706.900 σπίρτα. 

Πίστευε ότι το αποτέλεσμα ήταν αρκετό για να καταρρίψει το ρεκόρ που κατέχει ο Toufic Daher από το 2009, όταν κατασκεύασε ένα Πύργο του Άιφελ ύψους 6,53 μέτρων με 6 εκατ. σπίρτα. Όταν ολοκλήρωσε το έργο του στις 27 Δεκεμβρίου, υπέβαλε αίτημα προκειμένου να αναγνωριστεί το ρεκόρ Γκίνες, αλλά η απάντηση του προκάλεσε «μεγάλη απογοήτευση». 

Το ρεκόρ δεν αναγνωρίστηκε επειδή- όπως το ενημέρωσαν- έπρεπε να χρησιμοποιήσει σπίρτα που είναι διαθέσιμα στην αγορά και δεν έχουν την εύφλεκτη κόκκινη άκρη. Επίσης, δεν θα έπρεπε να είναι κομμένα ή τροποποιημένα με οποιοδήποτε τρόπο σε σημείο που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό πως πρόκειται για σπίρτα. 

Ο Plaud δήλωσε στο TFI ότι άρχισε να φτιάχνει τον Πύργο του Άιφελ με σπίρτα που αγόραζε, αλλά επειδή βαρέθηκε να κόβει τις κόκκινες άκρες επικοινώνησε με κατασκευαστή που του έστειλε 15 κιλά σκέτα ξυλάκια. Δεν ήξερε ότι αυτό θα του κόστιζε το ρεκόρ. 

Τώρα, δεν είναι σίγουρος τι θα κάνει με το τεράστιο δημιούργημά του. Ήλπιζε ότι θα παρουσιαστεί στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, αλλά οι διοργανωτές του απάντησαν ότι δεν υπάρχει αρκετά ψηλή αίθουσα για να το φιλοξενήσει.

Πάντως, σε ό,τι αφορά στο ρεκόρ που ήλπιζε να πετύχει, ίσως ακόμη έχει μια ελπίδα. Ο Μαρκ ΜακΚίνλεϊ, από τα ρεκόρ Γκίνες, σημείωσε πως δουλειά της αρμόδιας ομάδας είναι να εξετάζει λεπτομερώς κάθε αίτηση, αλλά στη συγκεκριμένη «μπορεί να ήμασταν κάπως υπερβολικά αυστηροί». Έτσι, ανέφερε ότι θα επικοινωνήσουν ξανά με τον 47χρονο, όπως και ότι θα επανεξεταστούν οι σχετικοί κανονισμοί. 

πηγή κεντρικής φώτο

Loader