Εγκαινιάστηκε το μεγαλύτερο συντριβάνι σοκολάτας

Εγκαινιάστηκε το μεγαλύτερο συντριβάνι σοκολάτας

Χιλιάδες λίτρα σοκολάτας ρέουν από ύψος εννέα μέτρων

Το μεγαλύτερο συντριβάνι σοκολάτας στον κόσμο εγκαινιάστηκε -πού αλλού;- στην Ελβετία.

Η σοκολάτα ρέει από το σιντριβάνι με ταχύτητα 2,2 κιλών το δευτερόλεπτο, μέσα από σωλήνες (το συνολικό μήκος των οποίων φτάνει τα 94 μέτρα) οι οποίοι είναι κρυμμένοι εντός του γλυπτού, που ζυγίζει τρεις τόνους.

Η διάσημη ελβετική σοκολατοποιία Lindt -με έτος ίδρυσης το 1845- παρουσίασε στη Ζυρίχη το μεγαλύτερο συντριβάνι σοκολάτας στον κόσμο.

6644

Με έναν τεράστιο αναδευτήρα στην κορυφή, ο οποίος υψώνεται στο αίθριο του Lindt Home of Chocolate -που προσδιορίζεται ως μουσείο σοκολάτας, καθώς στους χώρους του παρουσιάζεται ό,τι σχετικό με τη σοκολάτα ξεκινώντας από το κακαόδεντρο-, το εντυπωσιακό συντριβάνι εγκαινιάστηκε παρουσία του εκατομμυριούχου τενίστα Ρότζερ Φέντερερ.

33333

Πέρα από το συντριβάνι, υπάρχει η Chocolateria, όπου οι λάτρεις της σοκολάτας μπορούν να δοκιμάσουν την τύχη τους ως Maître Chocolatier, δημιουργώντας τη δική τους μπάρα σοκολάτας, η Chocolate Boutique (500 τ.μ. για εξερεύνηση) και το Pralines Tasting Room.

1111

Η είσοδος κοστίζει 16,50 δολάρια για τους ενήλικες και 11 δολάρια για τα παιδιά. Τα πιτσιρίκια κάτω των επτά ετών έχουν ελεύθερη είσοδο (όπως θα επιθυμούσε και ο Γουίλι Γουόνκα).

332

885

Πηγή

Loader