Έχει μίτινγκ σήμερα η Βασίλισσα για το Megxit

Έχει μίτινγκ σήμερα η Βασίλισσα για το Megxit

Ο πρίγκιπας Χάρι θα συναντήσει την γιαγιά του για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το περίφημο Megxit, το οποίο προκάλεσε αναταραχή στο Μπάκιγχαμ.

Μάλιστα, για το οικογενειακό συμβούλιο, ο πρίγκιπας Κάρολος πήρε εσπευσμένα πτήση από το Ομάν όπου βρίσκονταν για να συμμετέχει στις συναντήσεις.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα συγκεντρωθούν στο Σάντριγχαμ όπου και θα ξεκινήσει το συμβούλιο, με σκοπό να βρεθεί μία λύση για την απόφαση της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι, να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Η στάση του ζευγαριού προκάλεσε την οργή της βασίλισσας, η οποία θέλει να τελειώνει γρήγορα με αυτή την υπόθεση.

Σύμβουλοί της εργάζονται για ώρες, όπως αναφέρει η Daily Mail, προκειμένου να βρεθεί μία φόρμουλα, ώστε να λυθούν διαδικαστικά θέματα, τα οποία ωστόσο το δημοσίευμα αναφέρει ότι μπορεί να χρειαστούν μήνες για να επιλυθούν. Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει μιλήσει ήδη με τον πρίγκιπα Χάρι, όπως και με τον αδερφό του Γουίλιαμ, ο οποίος δήλωσε πως πλέον δεν είναι σε θέση να τον προστατεύει άλλο. Σύμφωνα με τα όσα λένε οι Βρετανοί, ο πρίγκιπας Χάρι θα προειδοποιηθεί πως ακόμη δεν έχει τελειώσει η κρίση και θα γίνει σειρά προτάσεων στις οποίες αναμένεται να υπάρξουν πιέσεις για να κλείσει το ζήτημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Όταν η Ελισάβετ της Αγγλίας επισκέφτηκε την Κύπρο lilly

 

 

Μέγκαν Μαρκλ – Χάρι: Ισως πάρει μήνες η πλήρης μετάβαση στην «ανεξαρτησία» τους

Ηδη, προκειμένου να γίνει ευκολότερη η διαδικασία «ανεξαρτησίας» του ζευγαριού έχουν γίνει συζητήσεις με τις κυβερνήσεις της Βρετανίας και του Καναδά, αλλά θα χρειαστούν εβδομάδες, ίσως και μήνες, για να υπάρξει αποτέλεσμα.

Υπάρχουν ζητήματα όπως η βίζα τους, οι φόροι, η ασφάλεια και άλλα που πρέπει να επεξεργαστούν, από την στιγμή που το ζευγάρι αποφάσισε να πάει να μείνει τον μισό χρόνο στην βόρεια Αμερική και τον άλλο μισό στην Βρετανία. Μάλιστα, η Mail αναφέρει πως δεν αποκλείεται να μετακομίσουν στην Καλιφόρνια, αν όμως… δεν εκλεγεί ο Τραμπ στις επόμενες εκλογές, καθώς η Μέγκαν Μαρκλ είναι Δημοκρατική και έχει κατακρίνει πολλές φορές τον Τραμπ για την πολιτική του.

Την ώρα που ξεκινά το οικογενειακό συμβούλιο, η Μέγκαν Μαρκλ παραμένει με τον 8 μηνών γιο τους, Αρτσι, στον Καναδά. Εκεί θα περιμένει τον πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος θα ταξιδέψει στο τέλος της εβδομάδας, αφού ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με την οικογένειά του, που θέλει να του δώσει μία επιλογή, ώστε να αποσπαστεί μεν από τα καθήκοντά του, αλλά παράλληλα, η απόφασή τους να μην κοστίζει εκατομμύρια στους Βρετανούς φορολογούμενους.


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Meghan Markle: Υπέγραψε συμφωνία με τη Disney με... αντάλλαγμα! 


Από το περιβάλλον του Μπάκιγχαμ αναφέρουν πως θα προκληθούν «σεισμικές αλλαγές στην καθημερινότητά τους και στον ρόλο τους στην βασιλική οικογένεια», αλλά πως για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί να γίνουν «πολύπλοκες συζητήσεις μετά από πολύ σκέψη».

Πηγή από το Παλάτι είπε: «Στο τέλος του μίτινγκ θα γίνουν βήματα συμφωνίας σε κάποια σημεία, όπως το επιθυμεί και η βασίλισσα, που θέλει να ξεμπερδεύει με αυτό εντός ημερών και όχι εβδομάδων. Αυτός είναι ο στόχος. Αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι για κάθε απόφαση θα χρειαστεί χρόνος να υλοποιηθεί». Το Παλάτι δεν έχει βάλει χρονοδιάγραμμα για το τέλος των συζητήσεων.

Μέγκαν Μαρκλ και Χάρι κατοχυρώνουν το brand «Sussex Royal»

Οσο όμως όλοι στη Βρετανία περιμένουν τις συζητήσεις για το Megxit, Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι φαίνεται πως έχουν ήδη προχωρήσει στον σχεδιασμό της «οικονομικής ανεξαρτησίας τους». Το πριγκιπικό ζευγάρι έκανε αίτηση για την κατοχύρωση δικαιωμάτων εμπορικής εκμετάλλευσης του όρου Sussex Royal για Αυστραλία, Καναδά, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ.


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Η μουτρωμένη Βασίλισσα Ελισάβετ – Κακόκεφη στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την "βόμβα" 


Η αίτηση υποβλήθηκε τον Δεκέμβριο στον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας και περιλαμβάνει αρκετές κατηγορίες προϊόντων, κάτι που είχαν κάνει από το καλοκαίρι όσον αφορά την αγορά της Βρετανίας. Η Guardian σχολιάζει πως στην περίπτωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η αίτηση υποβλήθηκε την περασμένη Τρίτη στον EUIPO. Οπως υπολογίζουν, Μέγκαν Μαρκλ και Χάρι θα μπορούν να έχουν κέρδη έως και 585.000 ευρώ τον πρώτο χρόνο από την αξιοποίηση της εμπορικής αξίας των ονομάτων τους.

Πηγή 

Loader