Είδαμε τον Berlin - Η spin-off σειρά του La Casa de Papel έφτασε στο Netflix

Είδαμε τον Berlin - Η spin-off σειρά του La Casa de Papel έφτασε στο Netflix

Το La Casa De Papel ήταν μία από τις σειρές που λάτρεψαν οι συνδρομητές του Netflix και όχι μόνο

Το La Casa De Papel ήταν μία από τις σειρές που λάτρεψαν οι συνδρομητές του Netflix
και όχι μόνο.

Καθόλου τυχαίο δεν ήταν το γεγονός ότι αυτόν το χαρακτήρα διάλεξαν για να πρωταγωνιστήσει στο πρώτο spin off του La Casa De Papel , o δημιουργός του Money Heist, Álex Pina, και η σεναριογράφος Esther Martínez Lobato.

Berlin λοιπόν και μέσα σε αυτές τις εορταστικές ημέρες παρακολούθησα αυτά τα 8 επεισόδια, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μάλιστα, καθώς ήθελα να δω το εάν θα μας παρουσιάσουν ξανά μία "ταχυδακτυλουργική" ληστεία με πολύ πιστολίδι κλπ κπ, ή μας ετοίμασαν κάτι λίγο διαφορετικό, όπερ και εγένετο! Από το πρώτο trailer ο Berlin θέλησε να μας παρουσιάσει την δικιά του συμμορία. Σαφώς και περιμέναμε να κάνουν κάποια ληστεία, αλλά θα μου επιτρέψτε να πω ότι αυτή πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Τι κυριάρχησε; Ο Έρωτας! Ας γνωρίσουμε όμως τα μέλη της σπείρας του Andrés de Fonollosa, ή άλλως “Berlin,” που τον υποδύεται ξανά ο Pedro Alonso.

Ξεκινάμε από την Michelle Jenner (Isabel) η οποία υποδύεται την Keila, μια αυθεντία στα ηλεκτρονικά, ιδιαίτερα όμως ντροπαλή κοπέλα. Ο Tristán Ulloa (Fariña) παίζει τον ρόλο του Damián, ενός καθηγητή και στενού φίλου του Berlin που συμμετέχει ενεργά στον σχεδιασμό της ληστείας. Πάμε στην Begoña Vargas (Welcome to Eden) η οποία υποδύεται την Cameron, ίσως η νέα Tokyo, μια γυναίκα που λατρεύει την αδρεναλίνη, ζει στα όρια και έχει και ένα αρκετά έξυπνο tattoo ψηλά στον μηρό! Ο Julio Peña Fernández (Through My Window) παίζει τον Roi, τον πιστό ακόλουθο του Berlin και ο Joel Sánchez υποδύεται τον Bruce, τον άνθρωπο που βάζει λάδι στο σώμα του έτσι ώστε όταν βγάζει την μπλούζα του να γυαλίζουν οι γυμνασμένοι μυς του!

H παρέα λοιπόν έχει βάλει στόχο να κλέψει μία συλλογή από σπάνια, συλλεκτικά κοσμήματα, τα οποία θα συγκεντρωθούν για πρώτη φορά όλα μαζί και θα δημοπρατηθούν ένα απόγευμα στο Παρίσι. Αυτή είναι και η λέξη κλειδί. Παρίσι, διότι στην πόλη του έρωτα δεν είναι δυνατόν να μην σε επισκεφτεί ο φτερωτός θεός και να σε τρυπήσει με τα βέλη του. Πρώτος και καλύτερος ο ίδιος ο Berlin. Μπορεί να σχεδίασε την ληστεία, πρέπει όμως να σχεδιάσει και το πώς θα πλησιάσει αυτήν την ερωτεύσιμη Γαλλιδούλα, η οποία όμως είναι παντρεμένη. Σιγά το εμπόδιο! Ο έρωτας όμως δεν αφήσει σε ησυχία και τους υπόλοιπους πέντε της συμμορίας.

Πλέον παράλληλα με τις ετοιμασίες και τα κόλπα για να ξαφρίσουν την συλλογή κοσμημάτων, αξίας 44 εκατομμυρίων, σχεδιάζουν και αυτοί το επόμενο τους βήμα για το άτομο που τους έχει κλέψει την καρδιά. Υπάρχουν πολλοί που περίμεναν ένα ακόμη, φτυστό La Casa De Papel και ψιλοαπογοητεύτηκαν από την πλοκή που αφορά την ληστεία. Υπάρχουν όμως και οι ρομαντικές ψυχές που θα αφεθούν στην ερωτική παριζιάνικη ατμόσφαιρα. Να σας πω ότι υπάρχει και η έκπληξη, με την εμφάνιση δύο γνωστών κυριών που είχαν σχέση με τα γεγονότα της κύριας σειράς. Τέλος, πιστεύω ότι εάν οι δημιουργοί μείνουν ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση του κοινού θα μας δώσουν και μία 2 η σεζόν, αφού εδώ βλέπουμε έναν Berlin που δεν έχει καμία σχέση με τον σκληρό τύπο που γνωρίσαμε.

Μην ξεχνάμε όμως ότι προς το παρόν δεν γνωρίζει για το πρόβλημα της υγείας του.

 

 

Κείμενο: Τάσος Σταυρίδης

πηγή κεντρικής φώτο

Loader